Spalati foarte bine visinele fara codite, in mai multe ape si puneti la scurs. Indepartati samburii si puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece. Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore.
A doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat.
A treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.
Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara.
Se pastreaza foarte bine 2- 3 ani.
Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.
Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.
In plus, folosind aceasta metoda de conservare a fructelor pentru iarna, beneficiati si de sirop pe care il trageti la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara.
Siropul este natural si pastreaza toate substantele din fruct.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii