Vinete Marinate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Vinete Marinate

Ingrediente

  • 6 vinete subtiri si lunguiete
  • sare
  • o cana otet
  • 2 cani apa
  • o lingura zahar
  • foi de dafin
  • piper
  • 2 capatani de usturoi
  • ulei pt prajit vinetele

Mod de preparare

Se curata vintele-o suvita da, una nu. Se taie rondele de 2 degete bucata si se presara cu sare. Dupa 15 minute se storc bine si se prajesc pe ambele parti. Din usturoi se prepara un mujdei. Pe fiecare felie prajita se pune mujdei, dupa care se aseaza in borcan.

Dupa ce s-au aranjat toate in borcane, unele peste altele, se prepara saramura din otet, apa, zahar si o lingurita de sare (atentie, vinetele sunt sarate) care se fierb impreuna cu foile de dafin si boabele de piper (dupa preferinta). Rece se toarna peste vinete.

Se leaga/infileteaza borcanele. Se pun in camara/bec
Au gust de ciuperci murate. Pot acompania cu succes o fripyura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici