Tocana de Legume

Complexitate
ridicata
Tocana de Legume

Ingrediente

  • 2 kg morcovi
  • 1 kg patrunjel radacina si cu frunze
  • 1 bucata telina radacina cu frunze
  • 1 kg ardei kapia rosu
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg rosii
  • 800 gr pasta de rosii facuta in casa
  • 200 gr orez
  • 1 kg ulei
  • sare mare neiodata
  • piper boabe
  • 1 kg ceapa alba

Mod de preparare

Legumele se spala si se curata. Morcovii, patrunjelul radacina si telina radacina se dau prin razatoarea cu ochiuri mari, ceapa, ardeii si gogosarii se toaca cubulete mici. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se toaca cubulete.

Intr-o cratita cu fund dublu se pune 1 l de ulei, se adauga ceapa, ardeiul, gogosarii si se lasa sa se caleasca, apoi se adauga zarzavatul razuit, se lasa sa se caleasca, apoi se adauga vreo 2 l de apa si se lasa sa fiarba. Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga orezul spalat si se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie orezul. Cand si orezul este fiert se adauga rosiile cubulete, si pasta de rosii si se lasa sa fiarba in continuare.

Se pune sare dupa gust si niste piper boabe. Verdeata se toaca marunt si se adauga in oala. Se mai lasa sa dea cateva clocote. Se pune tocana in borcane sterilizate si curate, se capseaza si se da la dust in abur vreo 40 de minute.

Se lasa sa se raceasca acolo dupa care se scot, se sterg si se eticheteaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Bulgarasi Cu Cascaval
4
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Supa de rosii cu taietei chinezesti din orez
Bucataras.RO

Supa de rosii cu taietei chinezesti din orez

mancare de post

Supa de rosii cu taietei chinezesti din orez
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate