Tocana de Legume

Complexitate
redusa
Tocana de Legume

Ingrediente

  • - 2 kg ardei kapia rosii
  • - 2 kg rosii
  • - 3 cepe potrivite
  • - 4-5 morcovi maricei
  • - 500 ml ulei asa e reteta dar eu am pus doar 350 ml
  • -250 g orez
  • -3 catei de usturoi
  • -frunze de patrunjel si telina cate o legatura din fiecare
  • -sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Intr-un vas incingem uleiul si punem la inabusit cu cateva linguri cu apa ceapa si morcovul tocate. Lasam cca 5 minute, apoi adaugam si ardeiul tocat marunt... amestecam si punem si rosiile pe care eu le-am bagat la robot. Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba.

Intre timp dam in cateva clocote orezul, apoi il clatim cu apa rece. Cand legumele au fiert adaugam orezul, lasam pe foc cca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas amestecand incontinuu sa nu se lipeasca orezul de fundul vasului, adaugam usturoiul tocat marunt si verdeata proaspat tocata.

Punem tocana fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil, apoi le punem intr-un vas in care am asezat un prosopel, turnam apa si le fierbem la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot.
Se lasa la racit in aceeasi apa pana a doua zi apoi se depoziteaza in camara.
Se serveste rece sau calda dupa preferintele fiecaruia sau pur si simplu intinsa pe felii de paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor

Un pranz rapid si delicios!

Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)