Intr-un vas incingem uleiul si punem la inabusit cu cateva linguri cu apa ceapa si morcovul tocate. Lasam cca 5 minute, apoi adaugam si ardeiul tocat marunt... amestecam si punem si rosiile pe care eu le-am bagat la robot. Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba.
Intre timp dam in cateva clocote orezul, apoi il clatim cu apa rece. Cand legumele au fiert adaugam orezul, lasam pe foc cca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas amestecand incontinuu sa nu se lipeasca orezul de fundul vasului, adaugam usturoiul tocat marunt si verdeata proaspat tocata.
Punem tocana fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil, apoi le punem intr-un vas in care am asezat un prosopel, turnam apa si le fierbem la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot.
Se lasa la racit in aceeasi apa pana a doua zi apoi se depoziteaza in camara.
Se serveste rece sau calda dupa preferintele fiecaruia sau pur si simplu intinsa pe felii de paine.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii