Cum se face sucul de roșii
Rosiile bine spalate, se taie in sferturi daca sunt mai mari sau in jumatati daca sunt mai mici.
Se scoate parta alba din interior si se dau prin msina de stors rosii cu separator de seminte sau prin masina de tocat carne electrica la care adaugam separatorul de rosii.
Cine nu are masina de stors rosii, poate curtata de pielita rosiile,le mixeaza la robot, sau le da prin masina de tocat, apoi le da prin strecuratoare, pentru a indparta eventualele pielite si seminte.
Sucul astfel obtinut se pune la fiert intr-o oala cu fundul gros, un tuci,sau o oala simpla (dar in acest caz vom pune o tabla pe aragaz sa nu se lipeasca sucul de rosii).
Lasam sucul de rosii sa fiarba la foc potrivit, amestecand mereu in oala, insistand pe fund sa nu se lipeasca. Cand ajunge la consistenta dorita adaugam sare grunjoasa de muraturi.
Se pune circa o lingura de sare la 3 kg de suc, dar fiecare adauga sare dupa gust. Mai dam in cateva clocote si oprim sucul. Spalam bine sticlele sau borcanele si le sterilizam in cuptorul incins pentru cateva minute.
Punem sucul si capsam bine sa nu prinda aer. Acoperim sticlele cu paturi pana a doua zi,cand depozitam sticlele in camara.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.De ce i-am spus tocana de legume cu carne de porc si nu invers? Pentru ca predomina legumele, sunt in cantitate dubla ca...
Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-PotO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii