Cum se face sucul de roșii
Rosiile bine spalate, se taie in sferturi daca sunt mai mari sau in jumatati daca sunt mai mici.
Se scoate parta alba din interior si se dau prin msina de stors rosii cu separator de seminte sau prin masina de tocat carne electrica la care adaugam separatorul de rosii.
Cine nu are masina de stors rosii, poate curtata de pielita rosiile,le mixeaza la robot, sau le da prin masina de tocat, apoi le da prin strecuratoare, pentru a indparta eventualele pielite si seminte.
Sucul astfel obtinut se pune la fiert intr-o oala cu fundul gros, un tuci,sau o oala simpla (dar in acest caz vom pune o tabla pe aragaz sa nu se lipeasca sucul de rosii).
Lasam sucul de rosii sa fiarba la foc potrivit, amestecand mereu in oala, insistand pe fund sa nu se lipeasca. Cand ajunge la consistenta dorita adaugam sare grunjoasa de muraturi.
Se pune circa o lingura de sare la 3 kg de suc, dar fiecare adauga sare dupa gust. Mai dam in cateva clocote si oprim sucul. Spalam bine sticlele sau borcanele si le sterilizam in cuptorul incins pentru cateva minute.
Punem sucul si capsam bine sa nu prinda aer. Acoperim sticlele cu paturi pana a doua zi,cand depozitam sticlele in camara.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorTortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii