Cum se face sucul de roșii

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Cum se face sucul de roșii

Ingrediente

  • Cum se face sucul de roșii
  • 10 kg rosii bine coapte
  • 3 linguri sare pentru muraturi

Mod de preparare

Cum se face sucul de roșii
Rosiile bine spalate, se taie in sferturi daca sunt mai mari sau in jumatati daca sunt mai mici.

Se scoate parta alba din interior si se dau prin msina de stors rosii cu separator de seminte sau prin masina de tocat carne electrica la care adaugam separatorul de rosii.

Cine nu are masina de stors rosii, poate curtata de pielita rosiile,le mixeaza la robot, sau le da prin masina de tocat, apoi le da prin strecuratoare, pentru a indparta eventualele pielite si seminte.

Sucul astfel obtinut se pune la fiert intr-o oala cu fundul gros, un tuci,sau o oala simpla (dar in acest caz vom pune o tabla pe aragaz sa nu se lipeasca sucul de rosii).

Lasam sucul de rosii sa fiarba la foc potrivit, amestecand mereu in oala, insistand pe fund sa nu se lipeasca. Cand ajunge la consistenta dorita adaugam sare grunjoasa de muraturi.

Se pune circa o lingura de sare la 3 kg de suc, dar fiecare adauga sare dupa gust. Mai dam in cateva clocote si oprim sucul. Spalam bine sticlele sau borcanele si le sterilizam in cuptorul incins pentru cateva minute.

Punem sucul si capsam bine sa nu prinda aer. Acoperim sticlele cu paturi pana a doua zi,cand depozitam sticlele in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute