Ingrediente

10 kg rosii bine coapte
3 linguri sare pentru muraturi

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

02h
Numar portii

PORȚII

20 portii
Rosiile bine spalate,se taie in sferturi daca sunt mai mari sau in jumatati daca sunt mai mici.Se scoate parta alba din interior si se dau prin msina de stors rosii cu separator de seminte sau prin masina de tocat carne electrica la care adaugam separatorul de rosii.Cine nu are masina de stors rosii,poate curtata de pielita rosiile,le mixeaza la robot, sau le da prin masina de tocat,apoi le da prin strecuratoare,pentru a indparta eventualele pielite si seminte.Sucul astfel obtinut se pune la fiert intr-o oala cu fundul gros,un tuci,sau o oala simpla (dar in acest caz vom pune o tabla pe aragaz sa nu se lipeasca sucul de rosii).Lasam sucul de rosii sa fiarba la foc potrivit,amestecand mereu in oala,insistand pe fund sa nu se lipeasca.Cand ajunge la consistenta dorita adaugam sare grunjoasa de muraturi.Se pune circa o lingura de sare la 3 kg de suc,dar fiecare adauga sare dupa gust.Mai dam in cateva clocote si oprim sucul.Spalam bine sticlele sau borcanele si le sterilizam in cuptorul incins pentru cateva minute.Punem sucul si capsam bine sa nu prinda aer.Acoperim sticlele cu paturi pana a doua zi,cand depozitam sticlele in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Suc de rosii" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Suc de rosii