Struguri Murati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Struguri Murati

Ingrediente

  • - 3 kg de struguri negri cu boaba mare (Hamburg)
  • - cuisoare
  • - 1 l otet
  • - 250 ml apa
  • - 1 kg zahar

Mod de preparare

Boabele se taie de pe ciorchine cu foarfeca lasand codita la fiecare boaba. Se spala bine si se asaza in borcane de 800 g. Peste boabe se pun 2-3 cuisoare.

Se face un sirop din 1 l otet, 250 ml apa si 1 kg zahar care se toarna fierbinte peste boabe. (Pentru cine doreste mai putin otet, siropul se poate face din 750 ml otet, 500 ml apa si 1 kg zahar).
Sunt gata cam intr-o luna. La servire se pune si sirop din borcan langa boabele de struguri. Se servesc cu carne.
Optional se pot adauga si prune in borcan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca