Stoarceti sucul de la 4 portocale mari si 1 lamaie printr-un storcator manual (pentru a avea si resturi de pulpa). Masurati lichidul obtinut. Trebuie sa aveti 700 ml; daca aveti mai putin, stoarceti inca 1- 2 portocale.
Puneti sucul si zaharul pe foc mic si lasati sa fiarba cu clocote mici 2 ore, amestecand continuu la inceput, pana se topeste zaharul apoi, ocazional.
Dupa aproximativ 1 ora, adunati spuma. Siropul deja are o tenta caramelizata.
Dupa inca 30 min, strecurati siropul si repuneti pe foc mic, continuand fierberea. Siropul este inca subtire, dar cu o consistenta lipicioasa si fina.
Dupa inca 15 min, adaugati coaja rasa de portocala, optional si fierbeti pana la expirarea timpului (2 ore).
Turnati in borcane sterilizate si calde, capsati si intoarceti borcanele cu gura in jos, apoi puneti intre paturi pana la racire completa.
Inscriptionati si dati la camara.
Siropul are o aroma excelenta de portocale, este foarte dulce, are densitatea mierii de albine si o culoare de caramel.
Folositi pentru uns sau lipit biscuiti, fursecuri, etc sau pentru a aroma si indulci creme, creme de lapte si amidon, creme de unt, budinci, etc.
Puteti unge cu un strat subtire blaturile prajiturilor, fie pentru aroma, fie pentru a lipi un blat sfaramicios de un pandispan ori daca folositi o crema moale pentru a nu se patrunde blaturile / sa nu le inmoaie (in aceste situatii, incalziti putin cantitatea de sirop necesara si pensulati usor blaturile).
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii