Sirop din Suc de Portocale

Complexitate
redusa
Sirop din Suc de Portocale

Ingrediente

  • -sucul de la 4 (5- 6) portocale mari
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -650 g zahar
  • -coaja rasa de la 1 portocala
  • optional

Mod de preparare

Stoarceti sucul de la 4 portocale mari si 1 lamaie printr-un storcator manual (pentru a avea si resturi de pulpa). Masurati lichidul obtinut. Trebuie sa aveti 700 ml; daca aveti mai putin, stoarceti inca 1- 2 portocale.
Puneti sucul si zaharul pe foc mic si lasati sa fiarba cu clocote mici 2 ore, amestecand continuu la inceput, pana se topeste zaharul apoi, ocazional.

Dupa aproximativ 1 ora, adunati spuma. Siropul deja are o tenta caramelizata.
Dupa inca 30 min, strecurati siropul si repuneti pe foc mic, continuand fierberea. Siropul este inca subtire, dar cu o consistenta lipicioasa si fina.

Dupa inca 15 min, adaugati coaja rasa de portocala, optional si fierbeti pana la expirarea timpului (2 ore).
Turnati in borcane sterilizate si calde, capsati si intoarceti borcanele cu gura in jos, apoi puneti intre paturi pana la racire completa.

Inscriptionati si dati la camara.
Siropul are o aroma excelenta de portocale, este foarte dulce, are densitatea mierii de albine si o culoare de caramel.

Folositi pentru uns sau lipit biscuiti, fursecuri, etc sau pentru a aroma si indulci creme, creme de lapte si amidon, creme de unt, budinci, etc.

Puteti unge cu un strat subtire blaturile prajiturilor, fie pentru aroma, fie pentru a lipi un blat sfaramicios de un pandispan ori daca folositi o crema moale pentru a nu se patrunde blaturile / sa nu le inmoaie (in aceste situatii, incalziti putin cantitatea de sirop necesara si pensulati usor blaturile).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie