Sirop de Capsuni Conservat Natural Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Sirop de Capsuni Conservat Natural Pentru Iarna

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 7,5 l sirop:
  • -3 kg capsuni curatate
  • -6 kg zahar
  • -3 l apa
  • -1 lingura cu varf, sare de lamaie
  • - 1 lingura salicil sau conservant

Mod de preparare

Spalati capsunile cu apa rece si lasati la scurs intr-o strecuratoare. Curatati-le de codita si cantariti-le.
Puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece.

Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore.
a doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat.

a treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.
Trageti siropul la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara. Siropul este natural si pastreaza toti nutrientii din fruct.

Se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani.

Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara.
Precizari:
- Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.
- Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.

Un adevarat elixir plin de savoare si de prospetime ce te imbata cu energie si vitamine. Deosebit de parfumat, acest sirop, pe langa faptul ca este foarte-foarte bun are o serie de proprietati curative pe care le inglobeaza, printre care asi aminti de cele diuretice si antioxidante.

Se fac remarcate si alte beneficii miraculoase ale acestei licori: redau sanatatea ochilor, ajuta la buna functionare a creierului, regleaza presiunea arteriala, ajuta in guta si bolile de inima si lista poate continua…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa