Sirop Concentrat din Flori de Salcam

Complexitate
redusa
Sirop Concentrat din Flori de Salcam

Ingrediente

  • 650 ml apa
  • 3 cups (660 gr) de zahar
  • 2 cups (150 gr) de flori de salcam
  • 3 lingurite de sare de lamaie (1 lingurita=1 plic= 5 gr - total 15 gr)

Mod de preparare

Se spala bine florile, se curata de impuritati, se taie de pe ciorchini. Se aseaza intr-un vas.
Apa prevazuta in reteta se pune la fiert, cand a dat in fiert, se ia de pe foc, se introduce zaharul si se invarte cu o lingura de lemn pana se topeste tot zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga florile, deja curatate.

Se lasa asa pentru 24 de ore.

Dupa cele 24 de ore, se strecoara lichidul de flori (le mai presam putin ca sa scoatem tot lichidul si dulceata precum si aroma din ele).

Lichidul se pune in vas iar florile se pot arunca (poate le gasiti o intrebuintare... eu nu am gasit decat ptr cele proaspete).

Din cantitatea de lichid se iau 250 ml si se pun la foc. Se adauga cele 3 lingurite de sare de lamaie, se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga inapoi peste restul de lichid. Se trage la sticle. Se serveste cu apa sau apa minerala si nu se mai adauga nimic in el.

Se combina apa cu cateva linguri de concentrat (dupa gust), se serveste rece, in pahare mai inalte cu cuburi de gheata cu menta sau in cupe de coniac cu marginile trase in zahar tos si decorat cu flori de salcam proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de agrise
3
Parteneri
Somon la cuptor cu 4 garnituri
Bucataras.RO

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Am facut patru portii de somon la cuptor, dar pentru fiecare am pus alta garnitura: cartofi, broccoli cu morcov, sparanghel...

Somon la cuptor cu 4 garnituri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute