Salata de Sfecla Rosie pentru Iarna

Complexitate
redusa
Salata de Sfecla Rosie pentru Iarna

Ingrediente

  • -aproximativ 10 kg sfecla rosie
  • -aproximativ ½ l otet alimentar de 9 grade
  • -3- 4 buc hrean (de grosimea degetului mare), ras sau taiat cubulete
  • -zahar, dupa gust (aprox 300- 350 g)
  • -4- 5 lingurite seminte chimen
  • -aproximativ 2 l apa

Mod de preparare

Alegeti sfecla rosie mica, de culoare rosu- inchis, de preferinta rotunda, care in comparatie cu cea conica (lunguiata) este mai putin fibroasa, mai zemoasa si fierbe mai usor.
Spalati-o bine si puneti-o la fiert in apa rece cat sa o acopere, adaugand daca este cazul apa fierbinte, astfel incat pe timpul fierberii sfecla sa fie in permanenta acoperita cu apa.

Sfecla este bine facuta cand dintii unei furculite intra usor. Lasati-o in apa pana a doua zi.
Scurgeti si curatati de coaja. Taiati-o cubulete sau dati-o pe razatoarea mare.
Asezati-o in borcane spalate si sterilizate, in straturi, presarand hrean peste fiecare strat, pana la umplerea borcanelor. Puteti sa adaugati si cateva seminte de chimen.

Intre timp, puneti apa cu chimenul la fiert si adaugati dupa gust, zahar si otet. Cantitatile din reteta sunt aproximative. Eu adaug atata zahar si / sau otet incat lichidul sa aiba gustul unei limonade de lamaie, destul de dulce, cat sa-mi faca placere sa o beau.
Lasati la racit.

Turnati peste sfecla, avand grija sa se elimine tot aerul din borcan, apoi legati cu celofan dublu sau capsati.
Dati la camara, dar puteti sa o consumati chiar si imediat.
La fel de bine, puteti pune sfecla spalata la copt in cuptor, intorcand-o pe toate partile pentru a se patrunde bine. Coapta, sfecla rosie este mult mai gustoasa si isi pastreaza mult mai bine sarurile minerale si vitaminele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Remo
2
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
3
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Carne de Pui in Untura
5
Parteneri
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Bucataras.RO

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia