Nu e bors, nu e otet, ceva intre astea doua, pe care noi ardelenii il folosim cu predilectie la ciorbe; in afara de faptul ca suntem inceti, mai avem o "calitate"... suntem caposi: la noi supa-i zupa si e dulce, punct! Borsu-i zama covosita, punct! Ciorba-i zama da-i acrita, punct... aici folosim noi "otetul" facut in casa din legume de toamna si care se pastreaza tot timpul iernii, ba si pana la urmatoarea toamna.
Toate legumele si zarzavaturile de toamna, le punem la un loc, le aromam cu ierburi care nu vor mai fi in curand, turnam deasupra vin NEGRU vechi si de buna calitate - musai de casa si vechi, garant al viitoarei infaptuiri - in proportie de o treime vin, doua treimi apa.
Ca si la "Tulburel", vezi http://www. reteteculinare. ro/forum/discutii/must_de_legume_de_toamna-7496/ legumele si zarzavatul, verdeata si tot restul de arome, se pun functie de de ceea ce va place mai mult in combinatia respectiva; in vreme, repetand facerea, va veti stabili la un anume fel de combo care va e pe plac.
Asadar, umpleti o treime din borcan cu legume si arome, turnati deasupra spritzul Very Happy si asteptati sa infuzeze toate gusturile si parfumurile premeditate fara scrupule. O saptamana va dura aceasta socializare; cand mirosul este bogat si cuprinzator, zeama limpede si rubinie, trageti la sticle si etichetati: unele borcane contin varza rosie, altele felii de sfecla rosie - culoarea e garantata, mirosul e diferit - depinde la ce preparat anume vreti sa folositi licoarea.
Dupa cum am spus mai sus, nu veti avea parte de otet si nici de bors - este un fel de acreala fara agresivitatea otetului si fara covoseala borsului. Doar facandu-l va veti da seama de calitatea lui si de faptul ca nu se poate inlocui cu altceva, nici aroma si nici gustul. Este un fel de unicitate in gama acelor produse ce merg pe muchie de cutit.
Noi facem des vara mancaruri usoare, fara carne: supe de fructe, ciorbe de pastai, borsuri verzi de buruieni
Cool, si ne folosim de tulburel si rubinie pt a imbogati la capat, zama frugala.
Va doresc a face si voi asemenea bauturi si licori de viata buna si modesta; n-o sa va para rau.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaÎnvață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autenticMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii