Rosii uscate, conservate in ulei

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Rosii uscate, conservate in ulei

Ingrediente

  • rosii de gradina, eu am folosit din cele lunguiete, coapte
  • - sare (eu am folosit sare de Himalaya)
  • - boabe piper negru
  • - oregano uscat
  • - busuioc proaspat
  • - usturoi
  • - frunze de menta proaspata
  • - ulei de masline (de calitate)

Mod de preparare

Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2 -3 ore. Am uscat 2 tavi odata.
Spalam rosiile si le lasam sa se usuce. Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul.
Pregatim condimentele la indemana.
Feliem rosiile, fie cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fie cu ajutorul unui feliator electric. Feliile nu trebuie sa fie mai groase de 4-5 mm, poate si mai subtiri. Le asezam in tava, pe hartie, le ingramadim, dar nu le suprapunem. Eu am copt doua tavi odata. Intr-una am presarat peste rosii sare grunjoasa, boabe de piper, oregano, catei intregi de usturoi (nedecojit), busuioc proaspat. In alta tava, am presarat sare grunjoasa, boabe de piper negru si frunze de menta proaspata. O nebunie de arome. Cand incep sa se incalzeasca, degaja niste arome senzationale.
Lasam focul la minim, lasam usa intredeschisa, ca la bezele (daca ati facut pana acum :)))) ) Timp de 2 ore ele se vor usca, poate si mai bine de 2 ore. Cand devin uscate, uscate (dar nu arse, da? ) inchidem focul si le lasam in cuptor cateva minute. Le scoatem, le punem pe un gratar si le lasam sa se raceasca de tot.
Pregatim cateva borcanele sterilizate, eu am adaugat cateva maslinute mici, mici, cat unghia de la degetul mic de mici :)
Asezam cateva felii de rosii, usturoi copt, boabe de piper copt, masline, apoi umplem fiecare borcanel cu ulei de masline. Presaram un pic de oregano deasupra si infiletam capacul. Le stergem daca e cazul, le etichetam si le pastram in camara noastra. Sunt minunte! Sunt de casa, si sunt la indemana cand ni se face pofta de niste rosii uscate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute