Prune si Struguri Murati

Complexitate
redusa
Prune si Struguri Murati

Ingrediente

  • 2 kg prune de toamna cu pulpa mai tare (brumarii)
  • 1 kg struguri cu boaba mare Hamburg (albi si negri)
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 300 ml otet
  • 4-5 cuisoare intregi
  • 10-15 boabe piper
  • 1 l apa
  • 1 lingurita salicil sau praf conservant

Mod de preparare

Spalam bine prunele. Despridem boabele de struguri de pe ciorchine si ii spalam si pe acestia. Lasam fructele la scurs. Asezam prunele si strugurii spalati in borcane. Intr-un litru de apa punem cei 300 ml otet si punem la fiert. Adaugam 300 g zahar, cuisoarele, praful de scortisoara si piperul boabe.

Lasam acest sirop sa fiarba 2-3 minute dupa care adaugam si 1 lingurita de salicil si oprim focul. Siropul fierbinte il turnam cu grija peste fructele deja aranjate in borcane. Inchidem imediat borcanele cu capacul si dam la dunst uscat intre paturi pana a doua zi

Dupa ce borcanele au racit le asezam in camara in asteptarea zilelor lungi de iarna. Se servesc alaturi de diferite fripturi reci sau calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

Am zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura...

Ardei umpluti
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola