Spalati bine prunele, scurgeti-le si puneti-le in borcanele spalate si sterilizate. Turneti solutia clocotita, legati si dati borcanele la dunst uscat, intre paturi, pana se racesc.
Solutia: puneti sa fiarba apa si otetul, adaugati restul ingredientelor si lasati pe foc, amestecand, pana se topeste zaharul si sarea. Mai dati cateva clocote si turneti fierbinte peste prunele din borcane.
Pentru a sti cata solutie sa preparati, turnati apa peste prunele din borcane, scurgeti-o si masurati-o. Calculati la cantitatea de lichid necesara, cata apa si cat otet aveti nevoie. Ca sa evit eventualele "situatii neplacute", eu desamburesc prunele si astfel le verific.
Puteti proceda si in alt mod:
La fiecare kilogram de prune puneti cate o aspirina pisata pe care o dizolvati in solutie, inainte de a o turna in borcane. Daca puneti aspirina, veti folosi mai putin otet si anume - 100 ml otet la 1 kg de prune.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii