Peltea de zmeura

Portii
2
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Peltea de zmeura

Ingrediente

  • 1 kg de zmeură
  • 600 de grame zahăr
  • 200 de ml apă
  • sucul de la 2 lămâi mici
  • 1/2 linguriță de boabe de piper 5 arome
  • 1/2 linguriță de acid salicilic
  • 2 borcane de 400 de ml

Mod de preparare

E prima oară când fac peltea de zmeură. În general mama mea pregătește tipul acesta de dulceață. Eu preferam să folosesc zmeura ca atare sau congelata, însă, cum aveam congelatorul ticsit de toate cele, nu puteam lăsa nefolosita bunatatea asta de zmeură, culeasă din grădina părintească.
Așa că am pregătit această peltea și, deși cantitatea rezultată e destul de mică, se pot dubla sau tripla ingredientele necesare.
Zmeura împreună cu zahărul se lasă peste noapte la rece.
A doua zi, se îndepărtează samburii storcand-o printr-un saculet de tifon ( eu am urmat această operațiune de două ori și îți trebuie ceva forța, mă gândeam la biata mea mamă cum se chinuia, cu cantități mult mai mari).
Siropul mai gros rezultat l-am mai dat printr-o sită fină, pentru a îndepărta și ultimii samburi rătăciți.
Apoi l-am pus la fiert împreună cu sucul de la lamai, apa, adunând deseori spuma formată și amestecând.
În cca. 45 de minute s-a îngroșat, căpătând aproape consistenta unui jeleu.
În ultimele 5 minute, am adăugat piperul legat într-o bucățică de pânză, apoi l-am îndepărtat. Am mai pus la final acidul salicilic .
Am pregatit două borcane sterilizate în prealabil, am adăugat pelteaua, le-am întors pe capac și le-am lăsat acoperite cu un prosop până s-au răcit.
E o peltea foarte bună și cred că o s-o repet!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)