Pasta din Prune Japoneze

Complexitate
redusa
Pasta din Prune Japoneze

Ingrediente

  • - 2 kg prune japoneze
  • -2 kg zahar
  • -50 ml apa
  • -4 pliculete zahar vanilat sau 1 lingurita scortisoara, dupa preferinta

Mod de preparare

Puneti la fiert fructele spalate cu apa cat sa le acopere bine, la foc mic, pana ce coaja este crapata si pulpa desprinsa de sambure (aproximativ 10- 15 min).
Scurgeti apa si separat treceti fructele printr-o sita pentru a le separa de samburi si pielita.

Puneti la fiert pasta obtinuta, circa 20- 25 min, amestecand mereu, pana ce incepe sa se ingroase.
Adaugati zaharul si zaharul vanilat sau scortisoara si fierbeti in continuare inca 20 min sau pana ce pasta este bine ingrosata.

Turnati fierbinte in borcane sterilizate si dati rasturnate pe capac, la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara.

Serviti pasta gustoasa, unsa pe felii de paine proaspata sau cu clatite.
* Prunele japoneze seamana cu corcodusele rosii; ele provin de la Prunul japonez (Ume Kyoto) - pom fructifer ce are frunzele rosii, iar florile sun roz- rosietice.
Se poate inmulti de pe sambure.

Coapte, prunele japoneze sunt foarte dulci si zemoase, cu pulpa rosie, care nu se desprinde de sambure.
Fructele imprima pastei sau altui preparat o aroma aparte si un gust dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.