Pasta de Ardei cu Rosii

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Pasta de Ardei cu Rosii

Ingrediente

  • 20 de ardei capia rosii
  • 2 kg rosii
  • sare dupa gust
  • 1 aspirina la 1 kg de lichid

Mod de preparare

Spalam ardeii si rosiile. Punem o oala cu apa la foc. Punem rosiile cateva minute, apoi le curatam de pielite. Eu le-am dat prin blender, apoi le-am trecut prin strecuratoare sa ramana numai sucul. Cine doreste le poate da prin masina de separat rosii, dar mie mi se pare mai complicat asa si o munca mai mare. a mers mai usor asa date prin blender.

Deci cum spuneam, ardeii spalati si curatati de cotoare se dau prin masina de tocat. Intr-o oala mare punem ardeii si sucul de rosii. Lasam sa fiarba la foc mic (sa nu se lipeasca) pana ajunge la consistenta dorita.

Eu am bagat blenderul si am facut o pasta gen bulion. Cine doreste poate lasa pasta asa cum este. Adaugam sare dupa gust, eu nu pun foarte multa sare. Punem intr-un castronel atatea aspirine cati litri de suc avem.

Punem din lichid si lasam sa se topeasca aspirina, apoi punem aspirina cu sucul peste toata cantitatea de pasta. Punem bulionul in borcanele sau in sticle curate si uscate. Punem capacul si depozitam in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici