Spalati legumele si scurgeti-le.
Taiati: varza in 8 bucati, cu cotor cu tot; conopida desfaceti-o in buchetele; morcovii curatati, taiati-i in rondele dintate; telina radacina, curatata, in felii. Asezati pe fundul borcanelor frunze de telina, de visin, cimbru, marar si presarati cateva boabe de piper si seminte de mustar si coriandru.
Claditi legumele in borcane, intercalate sau pe straturi, astfel incat sa fie asortate si printre ele puneti cateii de usturoi, curatati si hreanul, feliat.
Separat faceti o saramura astfel: la 1 l apa, 1 lingura cu varf de sare grunjoasa. Fierbeti-o, lasati-o la racit si turnati-o peste zarzavatul din borcane.
Lasati 1 saptamana borcanele la temperature bucatariei, puse intr-o tava si acoperite cu cate o farfurioara. Vanturati zilnic zeama (goliti lichidul din borcan intr-un vas si turnati-l inapoi peste legumele din borcan).
Dupa 1 saptamana zarzavatul va fi usor murat. Pe masura ce va scadea in borcan, locul ramas liber se va completa cu felii de varza alba.
Dupa 1 saptamana, legati si dati la camara.
Murarea completa se face in maxim 2 luni, cand se poate consuma ca muratura.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii