Spalati legumele si scurgeti-le.
Taiati: varza in 8 bucati, cu cotor cu tot; conopida desfaceti-o in buchetele; morcovii curatati, taiati-i in rondele dintate; telina radacina, curatata, in felii. Asezati pe fundul borcanelor frunze de telina, de visin, cimbru, marar si presarati cateva boabe de piper si seminte de mustar si coriandru.
Claditi legumele in borcane, intercalate sau pe straturi, astfel incat sa fie asortate si printre ele puneti cateii de usturoi, curatati si hreanul, feliat.
Separat faceti o saramura astfel: la 1 l apa, 1 lingura cu varf de sare grunjoasa. Fierbeti-o, lasati-o la racit si turnati-o peste zarzavatul din borcane.
Lasati 1 saptamana borcanele la temperature bucatariei, puse intr-o tava si acoperite cu cate o farfurioara. Vanturati zilnic zeama (goliti lichidul din borcan intr-un vas si turnati-l inapoi peste legumele din borcan).
Dupa 1 saptamana zarzavatul va fi usor murat. Pe masura ce va scadea in borcan, locul ramas liber se va completa cu felii de varza alba.
Dupa 1 saptamana, legati si dati la camara.
Murarea completa se face in maxim 2 luni, cand se poate consuma ca muratura.
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaReteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...
Briose cu ciocolata - dulci si delicioaseAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii