Se aleg boabele bune si se spala.
Zaharul cu apa se pun la pe foc iute pana se leaga foarte bine. Se adauga boabele de struguri si se fierb la foc potrivit aproximativ jumatate de ora.
Se trece totul printr-o sita (pentru a separa cojile si samburii). Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumand mereu, iar cand este aproape legat se adauga 2-3 felii de lamaie si cateva picaturi de zeama.
Se incearca daca este suficient legat, picurand cativa stropi de sirop pe o farfurioara care se da imediat la rece. Cand stropii nu mai curg, marmelada este gata.
Am pregatit in acest week-end o reteta ce a primit foarte multe laude si a fost apreciata mai mult decat ma asteptam: niste...
Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiuneDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii