Marmelada de struguri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 1 kg sau o farfurie adinca plina cu struguri copti bine
  • jumatate lamaie
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Se aleg boabele bune si se spala.

Zaharul cu apa se pun la pe foc iute pana se leaga foarte bine. Se adauga boabele de struguri si se fierb la foc potrivit aproximativ jumatate de ora.

Se trece totul printr-o sita (pentru a separa cojile si samburii). Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumand mereu, iar cand este aproape legat se adauga 2-3 felii de lamaie si cateva picaturi de zeama.

Se incearca daca este suficient legat, picurand cativa stropi de sirop pe o farfurioara care se da imediat la rece. Cand stropii nu mai curg, marmelada este gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Papricas de Cartofi cu Pui
3
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Afumatura la untura
4
Piftie sau Racituri
5
Parteneri
Biscuiti Spritati
Bucataras.RO

Biscuiti Spritati

De foarte mult timp aveam in plan sa fac biscuiti spritati, mai ales ca imi plac toate prajiturile uscate. Si cum am primit...

Biscuiti Spritati
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti