Se aleg boabele bune si se spala.
Zaharul cu apa se pun la pe foc iute pana se leaga foarte bine. Se adauga boabele de struguri si se fierb la foc potrivit aproximativ jumatate de ora.
Se trece totul printr-o sita (pentru a separa cojile si samburii). Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumand mereu, iar cand este aproape legat se adauga 2-3 felii de lamaie si cateva picaturi de zeama.
Se incearca daca este suficient legat, picurand cativa stropi de sirop pe o farfurioara care se da imediat la rece. Cand stropii nu mai curg, marmelada este gata.
Cred ca n-am mai mancat prajitura din asta de 15-20 de ani, de cand o pregatea mama si imi doream de mult timp sa o pregatim...
Desert prajitura TelevizorDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de post
Comentarii