Marmelada de Caise cu Coaja

Complexitate
redusa
Marmelada de Caise cu Coaja

Ingrediente

  • 10 kg caise
  • 5 kg zahar
  • sucul de la doua lamai
  • vanilie dupa dorinta (optional)

Mod de preparare

In general pe vremea cand eram in Romania curatam caisele de samburi si coaja, anul asta am lasat coaja pe ele.

In cazul in care se indeparteaza coaja, marmelada iese mai chihlimbarie, pe cand daca pe fierbem cu coaja iese mai inchisa la culoare si nu asa frumoasa.

Pentru ca am fost in mare graba am ales a doua varianta si am lasat caisele cu coaja. In cazul in care curatati de coaja se mareste cantitatea de zahar cu 100gr/kg de fruct.

Deci se aleg caisele frumoase, dulci, aromate si bine coapte. Se spala cu grija se indeparteaza samburii si se taie in 4 sau 6.

Se aseaza in vasul in care urmeaza sa facem marmelada (trebuie sa aveti un vas mare, inalt). Dupa ce am terminat cu toate caisele se aseaza deasupra lor zaharul.

Anul asta eu am lasat la frigider peste noapte asa acoperit cu zahar dar in general cand caisele sant foarte coapte ele trebuiesc fierte indata dupa ce terminam curatatul lor, altfel se strica.

Nu se adauga nici un strop de apa cum gresit am citit la multe retete. Caisele lasa apa.

Se pun la fiert si se amesteca mereu cu lingura de lemn. Prin fierbere si amestecare feliile se vor sparge si vom obtine o pasta destul de uniforma. Cand fructele sant pe jumatate zdrobite se adauga sucul de lamaie si vanilia daca folositi.

Fierbem pana fructele sant zdrobite de tot, si marmelada este bine legata.

Cat timp fierbem marmelada nu ne indepartam de langa vas si nu lasam lingura din mana ... gemul se prinde de fundul vasului foarte repede si se afuma dupa care nu il mai putem manca.

Deci atentie marita la amestecat. E destul de dificil sa stai langa aragazul aprins si sa invarti mereu cu lingura in marmelada.

Spre sfarsit, cand deja apa s-a evaporat incepe sa stropeasca dar produsul final merita tot efortul depus, placerea copilasilor cand mananca o paine buna cu unt si marmelada asta te face sa uiti orele grele in care ai stat lipita de aragaz si ai facut febra musculara la mana de cat ai amestecat.

Pofta buna si spor la treaba

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
1
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
5
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Parteneri
Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone
Bucataras.RO

Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone

Am ajuns la reteta cu nr. 100 si trebuia sa serbez asa cifra rotunda cu un desert. Este un desert simplu, un fel de tiramisu...

Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!