Magiunul Meu

Complexitate
redusa
Magiunul Meu

Ingrediente

    Mod de preparare

    Prunele se spala bine de tot apoi se scot samburii si se pun in tingirea de dulceata sau un cazan, in cazul in care avem cantitate mai mare. Se tin pe foc domol pana incep sa fiarba si se inmoaie suficient. Apoi se inchide ochiul si se lasa prunele la racit.

    Se trec printr-o sita, asa facea bunica, dar eu acuma folosesc masina de carne sa le macin. Se pun inapoi in tingire sau cazan si se continua fierberea amestecand mereu. In general cand se face magiunul, prune sant multe si se pregateste afara in curte la cazan cu foc dedesubt. Acuma cum ne-am modernizat, facem magiunul in bucatarie pe aragaz sau in cuptorul aragazului.

    Deci, prunele macinate le pun intr-o cratita cu pereti inalti si pun la cuptor la temperatura de 375 f sau 190C. Gratarul aragazului este pus la pozitia cea mai de jos. Din cand in cand mai amestec in magiun sa nu se faca crusta arsa deasupra.

    Uneori cand nu am timp peste zi sa ma ocup de magiun, pun seara la cuptor, dar in cazul asta temperatura este foarte mica si lasa asa pana dimineata. Mai ma trezesc eu odata sau sotul, si invartim in magiun. Odata este suficient pentru ca nu se formeaza pojghita arsa deasupra din cauza temperaturii destul de mici din cuptor.

    Dupa veo 7-8 ore de fiert in cuptor, lasam magiunul sa se raceasca. Rece fiind, daca lingura de lemn cu care amestecam, ramane dreapta in magiun, nu se inclina sau nu cade pe lateral. Aunci magiunul e gata. Nu trebuie sa ma vedem in el nici un pic de urma de lichid, altfel se mucegaieste in borcane, peste iarna.

    In cazul in care prunele nu sant suficient de copate, nu au suficienta dulceata se poate adauga 100 gr de zahar la fiecare 1kg de pruna macinata si se fierb exact la fel ca si cel fara zahar.

    Mie, in general nu imi place sa pun zahar la magiun, pentru ca il consider " magiun contrafacut", ..... dar asta sant doar eu .... pofta buna si fiecare sa il manance cum prefera .... eu gol, golut, cu lingura

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

    Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

    Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
    Pui cu dovlecei en papillote

    Pui cu dovlecei en papillote

    Pui cu dovlecei en papillote
    Salata Caprese - simpla si delicioasa

    Salata Caprese - simpla si delicioasa

    O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

    Salata Caprese - simpla si delicioasa
    Cele mai apreciate rețete
    Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
    1
    Conserve, muraturi

    Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

    Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
    Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
    2
    Conserve, muraturi

    Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

    Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

    Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
    Prajitura Rustica
    3
    Dulciuri

    Prajitura Rustica

    Prajitura Rustica
    Conserva de Fasole Verde
    4
    Conserve, muraturi

    Conserva de Fasole Verde

    Conserva de Fasole Verde
    Prajitura turnata cu branza de vaci
    5
    Dulciuri

    Prajitura turnata cu branza de vaci

    Prajitura turnata cu branza de vaci
    Parteneri
    Prajitura simpla cu mar
    Bucataras.RO

    Prajitura simpla cu mar

    E delicioasa si zboara de pe farfurie in cateva minute.

    Prajitura simpla cu mar
    Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
    Culinar.RO

    Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

    Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

    Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
    Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
    Gustos.RO

    Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

    Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

    Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
    citeste mai mult
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia