Magiunul Meu

Complexitate
redusa
Magiunul Meu

Ingrediente

    Mod de preparare

    Prunele se spala bine de tot apoi se scot samburii si se pun in tingirea de dulceata sau un cazan, in cazul in care avem cantitate mai mare. Se tin pe foc domol pana incep sa fiarba si se inmoaie suficient. Apoi se inchide ochiul si se lasa prunele la racit.

    Se trec printr-o sita, asa facea bunica, dar eu acuma folosesc masina de carne sa le macin. Se pun inapoi in tingire sau cazan si se continua fierberea amestecand mereu. In general cand se face magiunul, prune sant multe si se pregateste afara in curte la cazan cu foc dedesubt. Acuma cum ne-am modernizat, facem magiunul in bucatarie pe aragaz sau in cuptorul aragazului.

    Deci, prunele macinate le pun intr-o cratita cu pereti inalti si pun la cuptor la temperatura de 375 f sau 190C. Gratarul aragazului este pus la pozitia cea mai de jos. Din cand in cand mai amestec in magiun sa nu se faca crusta arsa deasupra.

    Uneori cand nu am timp peste zi sa ma ocup de magiun, pun seara la cuptor, dar in cazul asta temperatura este foarte mica si lasa asa pana dimineata. Mai ma trezesc eu odata sau sotul, si invartim in magiun. Odata este suficient pentru ca nu se formeaza pojghita arsa deasupra din cauza temperaturii destul de mici din cuptor.

    Dupa veo 7-8 ore de fiert in cuptor, lasam magiunul sa se raceasca. Rece fiind, daca lingura de lemn cu care amestecam, ramane dreapta in magiun, nu se inclina sau nu cade pe lateral. Aunci magiunul e gata. Nu trebuie sa ma vedem in el nici un pic de urma de lichid, altfel se mucegaieste in borcane, peste iarna.

    In cazul in care prunele nu sant suficient de copate, nu au suficienta dulceata se poate adauga 100 gr de zahar la fiecare 1kg de pruna macinata si se fierb exact la fel ca si cel fara zahar.

    Mie, in general nu imi place sa pun zahar la magiun, pentru ca il consider " magiun contrafacut", ..... dar asta sant doar eu .... pofta buna si fiecare sa il manance cum prefera .... eu gol, golut, cu lingura

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

    Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

    Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

    Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
    Salata Caprese - simpla si delicioasa

    Salata Caprese - simpla si delicioasa

    O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

    Salata Caprese - simpla si delicioasa
    Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

    Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

    Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
    Cele mai apreciate rețete
    Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
    1
    Mancaruri cu carne

    Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

    Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
    Inghetata de trandafiri si banane
    2
    Dulciuri

    Inghetata de trandafiri si banane

    Inghetata de trandafiri si banane
    Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
    3
    Dulciuri

    Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

    Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

    Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
    Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
    4
    Carte de bucate

    Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

    Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

    Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
    Pizza Fara Blat
    5
    Paste

    Pizza Fara Blat

    Pizza Fara Blat
    Parteneri
    Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
    Bucataras.RO

    Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

    Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

    Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
    Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
    Culinar.RO

    Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

    Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

    Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
    Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
    Gustos.RO

    Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

    Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

    Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.