Se spala bine legumele si zarzavaturile, se aleg cele/cei sanatosi. Borcanele se sterilizeaza prin spalare si uscarea lor in cuptor la temperatura foarte mica. Se pune pe fundul borcanelor, cateva bete de marar, un catel de usturoi, fir de hrean si se incepe aranjarea legumelor si zarzavaturilor dupa cum va e placul si dorinta.
Deasupra se pune bete de marar si intre legume se mai aranjeaza fire de hrean (si frunze de visin cine are). Se pune la foc o oala mare cu apa, sarea, boabele de piper, frunzele de dafin. Cand incepe sa fiarba se adauga otetul, se da un clocot, se ia de pe foc.
Apa fierbinte se pune peste legumele din borcane, se lasa asa circa jumate de ora, apoi, daca mai este cazul se mai adauga din saramura, se pun capacele se lasa la racit intre paturi.
Se aranjeaza pe tavi, se lasa cateva zile in ele (cand incepe fermentarea se poate sa iasa putina apa din borcane). Dupa faza asta se curata borcanele pe dinafara, se aranjeaza pe rafturi in camara.
Se asteapta iarna si apoi se consuma cu fripturica.
Clatite sarate preparate la Panini Maker de la Breville.
Clatite cu telemea si mararDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevie
Comentarii