Spalati rosiile, curatati-le de cotor si feliati. Taiati telina curatata in bucatele si spalati frunzele. Indepartati cotorul si semintele de la marul curatat de coaja si de la ardeii kapia.
Treceti-le toate prin masina de tocat carne.
Puneti la fiert compozitia obtinuta impreuna cu usturoiul, intr-o cratita mai mare, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min, amestecand ocazional.
Lasati sa se racoreasca putin, apoi treceti amestecul prin sita pentru a obtine un sos cat mai fin.
Repuneti pe foc impreuna cu zahar, otet, ardei iute feliat, fulgii de ardei iute si fierbeti inca 20 min. Cine doreste poate strecura din nou sosul pentru a indeparta semintele de ardei iute (doar din motive estetice).
Adaugati condimentele (cimbru, oregano, batonul de scortisoara) sarati, piperati si fierbeti in continuare circa 10 min, amestecand din cand in cand. Gustati si potriviti de condimente dupa cum va place. Adaugati sosul tabasco (optional), daca doriti un ketchup mai picant.
Fierbeti sosul, amestecand la inceput ocazional, apoi tot mai des, pana ce scade bine si capata o consistenta groasa. Turnati fierbinte in sticle sterilizate si incalzite, sigilati si puneti intre paturi pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara.
Folositi ca atare sau ca adaos la supe, ciorbe, tocanite, sosuri, pizza, paste, etc
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii