Spalati, curatati legumele, feliati-le si puneti-le pe foc intr-un vas, impreuna cu restul ingredientelor. Fierbeti la foc potrivit, aproximativ 1 ora sau pana ce legumele se inmoaie bine, amestecand ocazional. Strecurati si lasati la racit.
Treceti legumele prin robot sau masina de rosii, de mai multe ori, pana obtineti o pasta fina.
Repuneti pe foc si fierbeti pana ce sosul scade si se ingroasa bine, amestecand mereu.
La sfarsit adaugati salicilul sau aspirina, dati deoparte si omogenizati pana la dizolvare, asta daca nu aveti o camara sau un loc de pastrare racoros.
Turnati in sticle sau borcane sterilizate, capsati si puneti intre paturi pana la racirea completa.
Etichetati si dati la camara.
Folositi la paste, pizza, sendvich-uri calde, etc, dar puteti servi si alaturi de fripturi, peste, carnati prajiti, chiftele, etc.
Este un ketchup natural, bun, aromat si gustos; se pastreaza foarte bine de la un an la altul.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara Majoritatea oamenilor ar întreba astăzi de ce să facem tăiței, când există...
Taitei de casaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii