Spalati, curatati legumele, feliati-le si puneti-le pe foc intr-un vas, impreuna cu restul ingredientelor. Fierbeti la foc potrivit, aproximativ 1 ora sau pana ce legumele se inmoaie bine, amestecand ocazional. Strecurati si lasati la racit.
Treceti legumele prin robot sau masina de rosii, de mai multe ori, pana obtineti o pasta fina.
Repuneti pe foc si fierbeti pana ce sosul scade si se ingroasa bine, amestecand mereu.
La sfarsit adaugati salicilul sau aspirina, dati deoparte si omogenizati pana la dizolvare, asta daca nu aveti o camara sau un loc de pastrare racoros.
Turnati in sticle sau borcane sterilizate, capsati si puneti intre paturi pana la racirea completa.
Etichetati si dati la camara.
Folositi la paste, pizza, sendvich-uri calde, etc, dar puteti servi si alaturi de fripturi, peste, carnati prajiti, chiftele, etc.
Este un ketchup natural, bun, aromat si gustos; se pastreaza foarte bine de la un an la altul.
Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaCand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...
Tort cu clementine si migdaleTort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Comentarii