Treceti rosiile spalate, curatate de cotor si feliate prin masina de rosii. Puneti intr-o cratita mare.
Treceti prin masina de tocat carne ceapa, gogosarii, usturoiul, ardeii iuti, telina cu frunze cu tot si adaugati la rosii.
Puneti la fiert, la foc potrivit, impreuna cu zahar, mustar si putina sare si piper. Fierbeti pana capata o consistenta groasa amestecand, la inceput ocazional, apoi tot mai des.
Spre sfarsit adaugati patrunjelul, gustati si potriviti de sare si piper. Adaugati salicilul (optional), omogenizati si trageti de pe foc.
Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite; acoperiti fiecare borcan cu folie de aluminiu si asezati-le in tava de aragaz. Dati la cuptorul incins. Reduceti focul la minim in momentul in care continutul borcanelor incepe sa fiarba si sterilizati in continuare 45 min.
Scoateti, capsati imediat borcanele peste folie si puneti intre paturi pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara. Folositi ca atare sau ca adaos la supe, ciorbe, tocanite, sosuri, pizza, paste, etc
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraPentru ca Bucataras m-a rasplatit cu un panini maker, m-am gandit sa fac clatitele la acest aparat. Am pregatit un aluat mai...
Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si limeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii