Treceti rosiile spalate, curatate de cotor si feliate prin masina de rosii. Puneti intr-o cratita mare.
Treceti prin masina de tocat carne ceapa, gogosarii, usturoiul, ardeii iuti, telina cu frunze cu tot si adaugati la rosii.
Puneti la fiert, la foc potrivit, impreuna cu zahar, mustar si putina sare si piper. Fierbeti pana capata o consistenta groasa amestecand, la inceput ocazional, apoi tot mai des.
Spre sfarsit adaugati patrunjelul, gustati si potriviti de sare si piper. Adaugati salicilul (optional), omogenizati si trageti de pe foc.
Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite; acoperiti fiecare borcan cu folie de aluminiu si asezati-le in tava de aragaz. Dati la cuptorul incins. Reduceti focul la minim in momentul in care continutul borcanelor incepe sa fiarba si sterilizati in continuare 45 min.
Scoateti, capsati imediat borcanele peste folie si puneti intre paturi pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara. Folositi ca atare sau ca adaos la supe, ciorbe, tocanite, sosuri, pizza, paste, etc
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn preparat extraordinar de gustos!
Somon cu sos aioli in pergamentMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii