Ierburi Aromate (Uscate)

Complexitate
redusa
Ierburi Aromate (Uscate)

Ingrediente

  • oregano
  • ceapa ciorii
  • leustean
  • patrunjel
  • taragon si rosmarin
  • dafin (cantitate dupa dorinte)
  • borcanasa mici, cu capac

Mod de preparare

Se spala fiecare planta, se preseaza cu servetele de hartie pentru a se inlatura excesul de apa, se pun pe gratare tapetate cu hartie absorbant... se lasa acoperite cu servetele pentru a le feri de eventuale particole de praf, se mai intorc si se resfira din cand in cand. Locul unde se usuca trebuie sa fie ferit de lumina puternica si de curenti de aer prea mari.

Cand plantele sant complet uscate, se iau pe rand, se freaca intre palmi, deasupra unui servetel de hartie curat. Daca, eventual frunzele raman prea mari se pot freca in palmi din nou sau se pot macina cu o masina de rasnit cafeaua.

Se aseaza in borcanase inchise ermetic, se eticheteaza si se pun pe raftul cu condimente.

Daca aveti cantitati foarte mari, atunci se fac manunc hiuri, se leaga cu o sfoara fiecare manunchi (la codite) se spala, se inlatura excesul de apa si se atarna cu frunzele in jos, in locuri intunecate, ferite de lumina soarelui si curenti de aer. Pentru prevenirea prafuirii lor, se poate trage peste fiecare manunchi o punga de hartie inchisa la culoare care se prinde cat se poate de lejer de codita manunchiulu... trebuie ca aerul sa poate patrunde si sa circule fara probleme pentru a preveni mucegairea lor.

In functie de plantele alese puteti sa va faceti fel de fel de amestecuri bune pentru mancaruri, sau, chiar, ierburile de Provanc... la alegere... ideea e aceeasi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.