Ierburi Aromate (Uscate)

Complexitate
redusa
Ierburi Aromate (Uscate)

Ingrediente

  • oregano
  • ceapa ciorii
  • leustean
  • patrunjel
  • taragon si rosmarin
  • dafin (cantitate dupa dorinte)
  • borcanasa mici, cu capac

Mod de preparare

Se spala fiecare planta, se preseaza cu servetele de hartie pentru a se inlatura excesul de apa, se pun pe gratare tapetate cu hartie absorbant... se lasa acoperite cu servetele pentru a le feri de eventuale particole de praf, se mai intorc si se resfira din cand in cand. Locul unde se usuca trebuie sa fie ferit de lumina puternica si de curenti de aer prea mari.

Cand plantele sant complet uscate, se iau pe rand, se freaca intre palmi, deasupra unui servetel de hartie curat. Daca, eventual frunzele raman prea mari se pot freca in palmi din nou sau se pot macina cu o masina de rasnit cafeaua.

Se aseaza in borcanase inchise ermetic, se eticheteaza si se pun pe raftul cu condimente.

Daca aveti cantitati foarte mari, atunci se fac manunc hiuri, se leaga cu o sfoara fiecare manunchi (la codite) se spala, se inlatura excesul de apa si se atarna cu frunzele in jos, in locuri intunecate, ferite de lumina soarelui si curenti de aer. Pentru prevenirea prafuirii lor, se poate trage peste fiecare manunchi o punga de hartie inchisa la culoare care se prinde cat se poate de lejer de codita manunchiulu... trebuie ca aerul sa poate patrunde si sa circule fara probleme pentru a preveni mucegairea lor.

In functie de plantele alese puteti sa va faceti fel de fel de amestecuri bune pentru mancaruri, sau, chiar, ierburile de Provanc... la alegere... ideea e aceeasi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia