Ierburi Aromate (Uscate)

Complexitate
redusa
Ierburi Aromate (Uscate)

Ingrediente

  • oregano
  • ceapa ciorii
  • leustean
  • patrunjel
  • taragon si rosmarin
  • dafin (cantitate dupa dorinte)
  • borcanasa mici, cu capac

Mod de preparare

Se spala fiecare planta, se preseaza cu servetele de hartie pentru a se inlatura excesul de apa, se pun pe gratare tapetate cu hartie absorbant... se lasa acoperite cu servetele pentru a le feri de eventuale particole de praf, se mai intorc si se resfira din cand in cand. Locul unde se usuca trebuie sa fie ferit de lumina puternica si de curenti de aer prea mari.

Cand plantele sant complet uscate, se iau pe rand, se freaca intre palmi, deasupra unui servetel de hartie curat. Daca, eventual frunzele raman prea mari se pot freca in palmi din nou sau se pot macina cu o masina de rasnit cafeaua.

Se aseaza in borcanase inchise ermetic, se eticheteaza si se pun pe raftul cu condimente.

Daca aveti cantitati foarte mari, atunci se fac manunc hiuri, se leaga cu o sfoara fiecare manunchi (la codite) se spala, se inlatura excesul de apa si se atarna cu frunzele in jos, in locuri intunecate, ferite de lumina soarelui si curenti de aer. Pentru prevenirea prafuirii lor, se poate trage peste fiecare manunchi o punga de hartie inchisa la culoare care se prinde cat se poate de lejer de codita manunchiulu... trebuie ca aerul sa poate patrunde si sa circule fara probleme pentru a preveni mucegairea lor.

In functie de plantele alese puteti sa va faceti fel de fel de amestecuri bune pentru mancaruri, sau, chiar, ierburile de Provanc... la alegere... ideea e aceeasi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Bucataras.RO

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Învață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti