Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Ingrediente

  • Pentru 4 borcane de 370 ml:
  • -750 ml apa
  • -1 kg gutui
  • -zeama de la ½ lamaie
  • -300 g zahar
  • -2 cuisoare
  • -2 buc anason stelat, optional
  • -1 baton de scortisoara

Mod de preparare

Spalati gutuile de puf si puneti-le la scurs.

Dati in clocot apa (750 ml) si fierbeti gutuile 2 - 3 min, pana se inmoaie putin, intorcandu-le pe toate partile.

Transferati-le cu ajutorul unei palete intr-un vas cu apa rece sau clatiti-le sub jet de apa rece. Pastrati apa in care au fiert gutuile.

Decojiti gutuile.
Taiati in sferturi, curatati-le de casuta samburilor, partea lemnoasa si taiati-le cubulete.
Puneti-le intr-un vas cu apa rece si zeama de lamaie (sa nu se oxideze prea tare- ele oricum se oxideaza putin, dar prin fierbere in sirop se albesc).

Intre timp, dati in clocot apa pastrata impreuna cu zaharul si mirodeniile, amestecand pana ce zaharul este dizolvat.
Adaugati cubuletele de gutui scurse si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie fructele (se patrund usor cu dintii unei furculite), dar aveti grija sa nu se sfarme.
Scoateti gutuile cu o spumiera si repartizati-le in borcanele spalate si uscate.

Dati din nou siropul in clocot si turnati peste fructe.
Sigilati borcanele si puneti-le la dunst uscat (intre paturi) pana a doua zi.
Etichetati si dati la camara.

Serviti simplu (compot) sau ca garnitura la carnea de vanat sau de pasare ori alaturi de branzeturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.