Ghimbir murat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 2 portii
  • 250gr radacina de ghimbir
  • 100ml otet alb
  • 4 linguri vin rosu sec
  • 4 linguri vin foarte dulce(lacrima lui ovidiu de ex)
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare

Radacina de ghimbir se freaca bine cu peria sub jet de apa.
Se opareste in apa fierbinte, timp de un minute apoi se scurge de apa in exces.
Se combina vinul rosu cu vinul dulce si zaharul si se dizolva amestecandu-l incet, pe foc mic 5-7 minute. Se raceste.
Se adauga otetul la amestecul lichid racit, apoi se toarna totul peste ghimbirul oparit intr-un borcan.
Se poate tine in frigider(recomandat) sau intr-un loc rece si se poate servii dupa 3-4 zile ca garnitura la mancaruri chinezesti, ingredient la salate, mancaruri etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline
Bucataras.RO

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

Un pranz delicios si pe gustul tuturor, iar daca nu va place carnea de curcan, o puteti inlocui cu cea de pui sau de ce nu,...

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!