Curatati corcodusele de codite, spalati si strecurati.
Puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere bine, la foc mic, pana ce coaja se crapa si pulpa incepe sa se desprinda de sambure (aprox 10- 15 min).
Luati de pe foc si scurgeti apa.
Treceti fructele printr-o sita pentru a separa pulpa de samburi si pielita.
Puneti la fiert pasta obtinuta pana ce incepe sa se ingroase, amestecand mereu (circa 20- 25 min).
Adaugati zaharul, zaharul vanilat, zeama de lamaie si fierbeti in continuare inca 20 min sau pana ce gemul este bine ingrosat.
Indepartati vasul de pe foc si faceti proba cu picatura ca la dulceata; daca nu este bine legat repuneti vasul pe foc inca 5 min, apoi repetati operatiunea.
* Luati intotdeauna vasul de pe foc inainte de a verifica cat este de legat gemul pentru ca acesta sa nu continue fierberea.
Turnati gemul fierbinte in borcane sterilizate.
Infiletati capacul si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet, cu borcanele rasturnate pe capac.
Etichetati si dati la camara.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaÎnvață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autenticMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii