Gem Fin cu Vanilie din Corcoduse Rosii

Complexitate
redusa
Gem Fin cu Vanilie din Corcoduse Rosii

Ingrediente

  • Pentru 1 portie:
  • -2,5 kg corcoduse rosii
  • -2 kg zahar
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Curatati corcodusele de codite, spalati si strecurati.

Puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere bine, la foc mic, pana ce coaja se crapa si pulpa incepe sa se desprinda de sambure (aprox 10- 15 min).

Luati de pe foc si scurgeti apa.

Treceti fructele printr-o sita pentru a separa pulpa de samburi si pielita.

Puneti la fiert pasta obtinuta pana ce incepe sa se ingroase, amestecand mereu (circa 20- 25 min).

Adaugati zaharul, zaharul vanilat, zeama de lamaie si fierbeti in continuare inca 20 min sau pana ce gemul este bine ingrosat.

Indepartati vasul de pe foc si faceti proba cu picatura ca la dulceata; daca nu este bine legat repuneti vasul pe foc inca 5 min, apoi repetati operatiunea.

* Luati intotdeauna vasul de pe foc inainte de a verifica cat este de legat gemul pentru ca acesta sa nu continue fierberea.

Turnati gemul fierbinte in borcane sterilizate.

Infiletati capacul si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet, cu borcanele rasturnate pe capac.

Etichetati si dati la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Amandine III
4
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
5
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos