Gem (Dulceata) de Dude Negre

Complexitate
redusa
Gem (Dulceata) de Dude Negre

Ingrediente

  • 500 g dude negre (coapte bine)
  • 250 g zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Spalati dudele foarte bine si eliminati coditele lor. Eu le-am taiat cu o forfecuta, nu le-am rupt cu mana. Asa am evitat sa ma patez pe degete. Se pun la fiert, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul. Se fierb la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand siropul incepe sa scada.

Daca nu vreti sa va iasa prea dulce (dudele sunt destul de dulci), puneti la inceput doar o parte de zahar, apoi adaugati pe parcurs, gustand din ea.

Personal, imi plac dulceturile sa fie suficient de dulci. Pentru 500 g de dude, mi s-a parut perfecta cantitatea de 250 g de zahar. Oricum, puneti zahar dupa gust.

Cand zeama s-a legat si a scazut suficient, le mixati cu blenderul si le mai dati doar un clocot. Se toarna gemul fierbinte in borcanele sterilizate (fierte in apa 10 minute si uscate), se inchid bine cu capac cu filet.

Se intorc borcanele cu capacul in jos, se lasa acoperite bine cu o fata de masa sau o patura, circa 20-30 minute. Se pun in pozitia normala, se lasa pana a doua zi asa acoperite, sa se raceasca. Se conserva in camara, la loc racoros.
Daca vreti sa faceti dulceata, deci mai zemoasa, nu lasati sa scada prea mult siropul lor, iar dudele le lasati intregi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
4
Parfeu de Cocos cu Ciocolata
5
Dulciuri

Parfeu de Cocos cu Ciocolata

Parfeu de Cocos cu Ciocolata
Parteneri
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si fructe de padure
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata, branza dulce si fructe de padure

De 3 ori delicioasa!

Prajitura cu ciocolata, branza dulce si fructe de padure
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia