Spalati dudele foarte bine si eliminati coditele lor. Eu le-am taiat cu o forfecuta, nu le-am rupt cu mana. Asa am evitat sa ma patez pe degete. Se pun la fiert, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul. Se fierb la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand siropul incepe sa scada.
Daca nu vreti sa va iasa prea dulce (dudele sunt destul de dulci), puneti la inceput doar o parte de zahar, apoi adaugati pe parcurs, gustand din ea.
Personal, imi plac dulceturile sa fie suficient de dulci. Pentru 500 g de dude, mi s-a parut perfecta cantitatea de 250 g de zahar. Oricum, puneti zahar dupa gust.
Cand zeama s-a legat si a scazut suficient, le mixati cu blenderul si le mai dati doar un clocot. Se toarna gemul fierbinte in borcanele sterilizate (fierte in apa 10 minute si uscate), se inchid bine cu capac cu filet.
Se intorc borcanele cu capacul in jos, se lasa acoperite bine cu o fata de masa sau o patura, circa 20-30 minute. Se pun in pozitia normala, se lasa pana a doua zi asa acoperite, sa se raceasca. Se conserva in camara, la loc racoros.
Daca vreti sa faceti dulceata, deci mai zemoasa, nu lasati sa scada prea mult siropul lor, iar dudele le lasati intregi.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii