Mai intai culegem piersicile, daca avem de unde, eu am avut. Iar anul asta tare frumoase au crescut. Curatam piersicile de coaja si le taiem feliute potrivit de groase. Le punem in tuci, adaugam zaharul, amestecam bine si lasam cca. 2 ore sa-si lase zeama. Apoi asezam tuciul pe foc, cu flacara medie si lasam sa fiarba, din cand in cand, luam spuma formata. Lasam sa scada cat consideram noi, n-am scazut ca pentru gem, dar nici ca pentru dulceata, undeva la mijloc.
Punem in borcane, capacim borcanele si apoi le invelim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a doua zi. A doua zi, depozitam borcanele in camara.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO rulada plina de crema gustoasa si bucati crocante de nuca usor prajita. Imi place caramelul si am zis sa incerc sa ii dau...
Rulada cu caramel mentolat si nucaO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii