Gem de zarzare

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gem de zarzare

Ingrediente

  • 6 kg zarzare
  • 3 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Se spala zarzarele, se lasa la scurs, se scot samburii si se pun in oala. Se adauga zaharul si o lamaie taiata cubulete marunt, se fierbe la foc iute, aproximativ o ora, apoi se opreste focul.

Se pune gemul in borcanele uscate, se infileteaza si se baga sub paturi, pentru circa 24 de ore, apoi se pun in camara pentru vreme de iarna.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

M

Mihaela • 04 Iulie 2022, 17:52 Apa cand se pune?

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici