Gem de Smochine cu Vin

Complexitate
redusa
Gem de Smochine cu Vin

Ingrediente

  • 1 kg smochine proaspete
  • 2 cups (400 gr) zahar
  • 6 linguri de vin rosu de calitate buna
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie mare
  • un praf de cuisoare (pe asta am sa il omit data viitoare sau pun scortisoara) praf de sare

Mod de preparare

Smochinele se verifica sa nu fie lovite sau patate, se taie coditele si apoi se spala bine de tot pentru ca le vom folosi cu coaja cu tot. Se injumatatesc si se pun intr-un recipient (cel in care urmeaza sa facem gemul). Se pune deasupra lor restul ingredientelor si se amesteca dupa care se lasa la macerat aproximativ o ora.

Se pune pe foc apoi si se lasa la fiert la foc mediu pana se ingroase, amestecand uneori. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand este destul de rece ca sa nu ne strice blenderul, zdrobim smochinele ramase jumatati in urma fierberii.

Daca nu avem blender vertical (stick) ne putem folosi de zdrobitorul de cartofi. Dupa ce am terminat zdrobitul, reancalzim si punem in borcane sterilizate, insurubam capacul, intoarcem cu gura in jos borcanele si le lasam asa pana la racirea totala (ar fi ideal pana a doua zi). Se transfera in camara de alimente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert prajitura Nicoleta
Bucataras.RO

Desert prajitura Nicoleta

La multi ani, leoaica Nicoleta, ''surora'' noastra draga si iubita. La multi ani tuturor sarbatoritilor de Sfantul Nicolae !

Desert prajitura Nicoleta
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!