Am descoperit rubarba cu aroma și gustul ei aparte, de vreun an și, pentru că mi-a plăcut atât ca ingredient în ciorbe, sosuri, dar mai ales în deserturi, am decis să fac primul meu gem de rubarba, după ce am testat-o și în preparate sarate . Tot navigand pe ...google...nu mi-a plăcut în mod deosebit nicio rețetă, așa că am încropit eu una foarte bună!
Rubarba se spală, se curăță de partea cu frunze, apoi de cea atoasa, de-a lungul tulpinii, se toacă mărunt.
Se așază într-o oală încăpătoare și se amestecă cu zahărul.
Se lasă la rece până a doua zi.
A doua zi, se adaugă peste rubarba și siropul lăsat, sucul de la cele două portocale, de la lămâie, semințele de la batonul de vanilie, împreună cu acesta și ghimbirul razuit fin.
Totul se fierbe un interval de o oră și 15 minute, până gemul capătă consistență. La final, se adaugă 1/4 linguriță de acid salicilic și se îndepărtează batonul de vanilie.
Se pune în borcanele sterilizate în cuptorul incins la temperatura mica,10 minute, se capacesc borcanele, apoi se răstoarnă cu filetul în jos și se lasă la cald până se racesc.
Se depozitează în cămară peste iarnă.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii