Gem de rubarba cu portocale si ghimbir

Portii
10
Timp pregatire
1455 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Gem de rubarba cu portocale si ghimbir

Ingrediente

  • 2 kg rubarba
  • 1 kg zahăr
  • 1 rădăcină mică de ghimbir, decojita
  • sucul de la două portocale
  • sucul de la o lămâie
  • 1 baton de vanilie
  • 1/4 linguriță de acid salicilic
  • 5 borcane de 400 ml

Mod de preparare

Am descoperit rubarba cu aroma și gustul ei aparte, de vreun an și, pentru că mi-a plăcut atât ca ingredient în ciorbe, sosuri, dar mai ales în deserturi, am decis să fac primul meu gem de rubarba, după ce am testat-o și în preparate sarate . Tot navigand pe ...google...nu mi-a plăcut în mod deosebit nicio rețetă, așa că am încropit eu una foarte bună!
Rubarba se spală, se curăță de partea cu frunze, apoi de cea atoasa, de-a lungul tulpinii, se toacă mărunt.
Se așază într-o oală încăpătoare și se amestecă cu zahărul.
Se lasă la rece până a doua zi.
A doua zi, se adaugă peste rubarba și siropul lăsat, sucul de la cele două portocale, de la lămâie, semințele de la batonul de vanilie, împreună cu acesta și ghimbirul razuit fin.
Totul se fierbe un interval de o oră și 15 minute, până gemul capătă consistență. La final, se adaugă 1/4 linguriță de acid salicilic și se îndepărtează batonul de vanilie.
Se pune în borcanele sterilizate în cuptorul incins la temperatura mica,10 minute, se capacesc borcanele, apoi se răstoarnă cu filetul în jos și se lasă la cald până se racesc.
Se depozitează în cămară peste iarnă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia