Gem de Prune Brumarii (bistrite)

Complexitate
redusa
Gem de Prune Brumarii (bistrite)

Ingrediente

  • -3 kg prune brumarii
  • dulci
  • -1 kg zahar
  • -1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Spalati, scurgeti prunele, desfaceti-le in doua si scoateti samburii. Asezati intr-un vas mai mare (poate fi chiar vasul emailat cu gura larga, in care urmeaza sa fierbeti gemul), in straturi succesive prunele si zaharul presarat si lasati pana a doua zi, amestecand ocazional, ca fructele sa-si lase zeama.

Puneti la fiert, pe o tabla, la foc mic, amestecand, pana cand gemul este aproape legat. Gemul este legat cand, puse cateva picaturi pe o farfurioara, lasat putin sa se raceasca si "taiat" in doua cu o lingurita, cele doua parti nu se mai unesc.

Puneti zeama de lamaie cand gemul este aproape gata si mai fierbeti doar putin. Portionati-l fierbinte in borcane spalate, sterilizate, uscate si incalzite, apoi lasati-l sa se raceasca lent, pana a doua zi, intre paturi, cand deasupra s-a format o pojghita intarita.

Este recomandat ca inainte de capsare sa se puna in fiecare borcan, peste pojghita, o rondea din celofan sau hartie, inmuiata in alcool: rom, spirt alb sau coniac- pentru a impiedica mucegairea, dar nu este obligatoriu.

Legati borcanele si dati la camara.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Desert dulceata de fructe de padure
Bucataras.RO

Desert dulceata de fructe de padure

Zilele trecute m-am cam "rasfatat" cu fel si fel de dulceturi si gemuri, dar am si transpirat langa ele pe caldura...

Desert dulceata de fructe de padure
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere