Spalati, scurgeti prunele, desfaceti-le in doua si scoateti samburii. Asezati intr-un vas mai mare (poate fi chiar vasul emailat cu gura larga, in care urmeaza sa fierbeti gemul), in straturi succesive prunele si zaharul presarat si lasati pana a doua zi, amestecand ocazional, ca fructele sa-si lase zeama.
Puneti la fiert, pe o tabla, la foc mic, amestecand, pana cand gemul este aproape legat. Gemul este legat cand, puse cateva picaturi pe o farfurioara, lasat putin sa se raceasca si "taiat" in doua cu o lingurita, cele doua parti nu se mai unesc.
Puneti zeama de lamaie cand gemul este aproape gata si mai fierbeti doar putin. Portionati-l fierbinte in borcane spalate, sterilizate, uscate si incalzite, apoi lasati-l sa se raceasca lent, pana a doua zi, intre paturi, cand deasupra s-a format o pojghita intarita.
Este recomandat ca inainte de capsare sa se puna in fiecare borcan, peste pojghita, o rondea din celofan sau hartie, inmuiata in alcool: rom, spirt alb sau coniac- pentru a impiedica mucegairea, dar nu este obligatoriu.
Legati borcanele si dati la camara.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaÎnvață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autenticMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii