Gem de prune

Portii
10
Timp pregatire
3 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Gem de prune

Ingrediente

  • -prune bine coapte
  • -zahar dupa gust

Mod de preparare

Nimic nu este mai gustos dimineata langa o cana de ceai fierbinte,decat o dulceata sau un gem aromat preparat in casa intins pe o felie de paine calda si aburinda.

Gemul este o minune si atunci cand preparam prajituri,clatite,etc. Sigur exista o multime de retete de gem sau dulceata,insa eu va propun varianta mea de gem,care este divina.Nu dau masuri exacte la prune si la zahar, deoarece fiecare isi poate adapta gemul dupa preferinte si gustul sau. Unele persoane poate vor un gem mai dulce,altele poate vor un gem mai acrisor, astfel ca fiecare poate adauga mai mult sau mai putin zahar.

Spalam bine prunele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Le curatam apoi de samburi si le punem intr-un vas incapator.Sigur,cine doreste le poate da prin masina de tocat,astfel incat vor iesi o pasta.

Mie insa imi plac intregi,sa se simta pulpa de pruna.Eu am avut prune coapte de tara,care s-au curatat tare frumos de pe sambure.

Am avut ca masura o farfurie adanca de ciorba. Deci am pus o farfurie plina cu prune curatate de samburi si o farfurie rasa de zahar.

Am alternat straturile de prune si zahar si le-am lasat o noapte sa-si lase zeama.Dis de dimineata le-am pus la fiert la foc mare la inceput,apoi le-am lasat la foc mic,mestecand tot timpul sa nu se lipeasca.

Am lasat sa scada pana cand a ajuns la consistenta potrivita.Am pus gem intr-o farfuriuta si apoi am dat la frigider.

Daca dam cu degetul pe mijlocul farfuriutei iar aceasta ramane cu dunga pe mijloc gemul este gata.
Oprim focul si dam deoparte gemul,deoarece atunci cand se raceste acesta se mai intareste putin.

Fierbinte se pune in borcane curate si sterilizate.Lasam sa se raceasca,apoi depozitam gemul in camara, beci, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Cannelloni cu ricotta si spanac
Bucataras.RO

Cannelloni cu ricotta si spanac

Cannelloni cu ricotta si spanac
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty