Gem de prune

Portii
10
Timp pregatire
3 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Gem de prune

Ingrediente

  • -prune bine coapte
  • -zahar dupa gust

Mod de preparare

Nimic nu este mai gustos dimineata langa o cana de ceai fierbinte,decat o dulceata sau un gem aromat preparat in casa intins pe o felie de paine calda si aburinda.

Gemul este o minune si atunci cand preparam prajituri,clatite,etc. Sigur exista o multime de retete de gem sau dulceata,insa eu va propun varianta mea de gem,care este divina.Nu dau masuri exacte la prune si la zahar, deoarece fiecare isi poate adapta gemul dupa preferinte si gustul sau. Unele persoane poate vor un gem mai dulce,altele poate vor un gem mai acrisor, astfel ca fiecare poate adauga mai mult sau mai putin zahar.

Spalam bine prunele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Le curatam apoi de samburi si le punem intr-un vas incapator.Sigur,cine doreste le poate da prin masina de tocat,astfel incat vor iesi o pasta.

Mie insa imi plac intregi,sa se simta pulpa de pruna.Eu am avut prune coapte de tara,care s-au curatat tare frumos de pe sambure.

Am avut ca masura o farfurie adanca de ciorba. Deci am pus o farfurie plina cu prune curatate de samburi si o farfurie rasa de zahar.

Am alternat straturile de prune si zahar si le-am lasat o noapte sa-si lase zeama.Dis de dimineata le-am pus la fiert la foc mare la inceput,apoi le-am lasat la foc mic,mestecand tot timpul sa nu se lipeasca.

Am lasat sa scada pana cand a ajuns la consistenta potrivita.Am pus gem intr-o farfuriuta si apoi am dat la frigider.

Daca dam cu degetul pe mijlocul farfuriutei iar aceasta ramane cu dunga pe mijloc gemul este gata.
Oprim focul si dam deoparte gemul,deoarece atunci cand se raceste acesta se mai intareste putin.

Fierbinte se pune in borcane curate si sterilizate.Lasam sa se raceasca,apoi depozitam gemul in camara, beci, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Tagliatele cu legume mexicane si bacon
Bucataras.RO

Tagliatele cu legume mexicane si bacon

Imi plac mult pastele pentru ca le pot prepara in diverse moduri si rapid. Si mai ales imi place diversitatea de paste....

Tagliatele cu legume mexicane si bacon
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel