Gem de piersici

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Gem de piersici

Ingrediente

  • 1.5 kg piersici (cantarite fara samburi) sau 10 piersici mari
  • aprox. 500 g zahar

Mod de preparare


Mai intai, se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, dupa aceea se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte.
Se pun intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.

A doua zi, gemul se fierbe la foc mic, amestecand in el, sa nu se lipeasca. Se spumeaza, la nevoie. Cand siropul este bine legat, se ia de pe foc.

Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

Din aceasta cantitate, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic cu gem.

Timp de gatire: aprox 25min

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/gem-de-piersici.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa