Mai intai, se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, dupa aceea se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte.
Se pun intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.
A doua zi, gemul se fierbe la foc mic, amestecand in el, sa nu se lipeasca. Se spumeaza, la nevoie. Cand siropul este bine legat, se ia de pe foc.
Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.
Din aceasta cantitate, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic cu gem.
Timp de gatire: aprox 25min
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/gem-de-piersici.html
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii