Gem de Pere

Complexitate
redusa
Gem de Pere

Ingrediente

  • 4 kg pere
  • 1 kg zahar
  • zeama de lamaie
  • vanilie( dupa gust)
  • tifon
  • sare

Mod de preparare

Am curatat perele de coaja si de casutele cu samburi. In timpul curatarii lor, le aveam acoperite cu tifon imbibat intr-o solutie de apa+ sare (tifonul imbibat in saramura protejeaza perele de inegrire). Saramura nu am facut-o concentrata, a fost ceva mai multa sare decat se foloseste la o mancare obisnuita.

Dupa ce am terminat de curatat, am pus zaharul peste pere si le-am lasat asa circa o ora. Ele au lasat zeama, apoi le-am pus la fiert. Perele lasa zeama multa la fiert, asa ca am luat cratita de pe foc, si am scurs ceva mai mult de jumatate din zeama intr-o cratita separata. Din sucul asta am facut un sirop. Am continuat fierberea gemului, amestacand destul de des ca sa nu se prinda.

Dupa 3 ore am inchis aragzul si am lasat la racit. A doua zi am incercat sa vad consistenta, era cam lichid inca asa ca am pus din nou pe aragaz, am ma fiert cam o ora am pus acuma zeama de lamaie (3 bucati am folosit eu) si vanilina pura si am lasat pe foc inca vreo 10 minute, dupa care am pus din nou la racit.

Am luat proba (lingura de lemn cu care am amestecat a stat drept in sus in gemul fiert). Atunci am reincalzit gemul, l-am pus in borcane, am pus salicilat deasupra si am capsat borcanele. Le-am lasat in patura pana s-au racit complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Mancare de fasole verde cu naut
Bucataras.RO

Mancare de fasole verde cu naut

Mancare de fasole verde cu naut
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia