Ingrediente

2 kg mure
1 kg zahar (mai mult sau mai putin dupa gust)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

03h
Timp gatire

GĂTIRE

35min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Mai intai, se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul.

A doua zi, se fierbe gemul la foc mic. Se indeparteaza spuma formata si se amesteca ca sa nu se lipeasca. Cand s-a legat siropul, se da pe foc.

Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

Din aceasta cantitate, eu am obtinut: doua borcane mari si unul mic de gem.

Timp de pregatire: cateva ore necesare fructelor sa isi lase sucul
Timp de gatire: aprox 35 min

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/gem-de-mure-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gem de mure" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gem de mure