Am luat capsunile si le-am indepartat codita si frunzele dupa care le-am spalat bine de tot. Le-am asezat in vas si am pus tot zaharul peste ele si am lasat asa pana a doua zi. Am mai amestecat in ele dupa vreo 3 ore de la adaugarea zaharului.
Pana dimineata zaharul a fost aproape topit. Am luat vasul si l-am pus pe foc moale, am adaugat lamaia (sucul) si din momentul in care a inceput sa fiarba am stat cu lingura de lemn in el, amestecand intr-una. Din cand in cand (destul de des) luam de pe foc si curatam de spuma (face o spuma groaznic de multa).
Spuma trebuie indepartata pentru a nu se zaharisi gemul pe parcursul pastrarii la borcan.
Se fierbe circa 15-20 de minute. e un chin sa tot indepartezi spuma asta, ai senzatia ca nu mai dispare in veci ... trebuie atentie marita pentru ca spuma se ridica la suprafata intr-o fractiune de secunda si da in foc
Stingem focul dupa scurgerea minutelor, acoperim si lasam pana a doua zi cand incalzim si dam in clocot pentru 10 minute, amestecand mereu si indepartand spuma care se formeaza. a doua zi spuma este mai putina, nu mai are tendinta de a da in foc asa intr-o clipa, si siropul deja se vede ceva mai legat.
Dupa scurgerea celor 10 minute luam de pe foc, acoperim si lasam pana in ziua urmatoare.
a treia zi deja siropul a scazut mult, s-a ingroast dar totusi este destul de lichid. Punem iar pe foc, adaugam vanilia daca folosim si fierbem iarasi 10-15 minute.
Punem fierbinte la borcane steriizate, capsam /filetam capacele si punem intre paturi sa stea la cald pana se racesc borcanele complet, in jur de 2 zile. Le pastram in camara si servim cu paine cu unt, clatite, gris cu lapte, orez fiert, prajituri, etc.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii