Spalam si scoatem samburii de la caise. Curatam pepenele si-l taiam in cuburi, taiam caisele in patru. Asezam totul intr-o oala pentru dulceata, adaugam zaharul, lamaia si condimentele. Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand gemul este scazut cu o lingurita punem o mica cantitate pe o farfuriuta rece, deobicei se vede imediat daca este legat.
Asezam in borcanele, inchidem cu capac si intoarcem borcanelele lasand asa pana cand se racoresc. Asezam la loc racoros.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCand vine vorba de fursecuri, nu dau deloc inapoi. Imi plac atat de mult si mi-as dori sa le am mereu pe masa, dar fac mai...
Fursecuri vanilate cu crema de ciocolataAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii