Gem de caise

Postat pe: 03-07-2017
(0)

Ingrediente

3 kg caise
1,5 kg zahar
1 lamaie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

1 portie
Spalam bine caisele, le scoatem samburii si le blenduim sau le dam prin masina de tocat carne. Adaugam sucul de la o lamaie si le punem la fiert; cand incep sa clocoteasca, adaugam zaharul si le lasam sa fiarba, amestecand in continuu, pana cand sunt gata.

Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din gem pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci gemul este facut.

Turnam gemul fierbinte in borcane, punem capacele si le rasturnam cu gura in jos si le lasam asa pana cand se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gem de caise" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Daca doriti o culoare mai deschisa, curatati caisele de coaja si adaugati zaharul la sfarsit.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gem de caise