Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se pune la fiert cu betele de scortisoara, cuisoarele si uleiul.
Se spala bine strugurii si se aleg boabele de pe ciorchini.
Se pun intr-o oala cu capac, pe foc mic, ca sa se inmoaie si se trece sucul rezultat prin strecuratoare ca sa se separe pulpa de coji si seminte.
Dovleacul fiert se face piure si se amesteca cu pulpa strecurata a strugurilor si cu zaharul.
Se dau cateva clocote apoi se adauga miezul de nuca spalat bine si tocat nu prea marunt si frunzele de grusain.
Se fierbe pana cand scade bine. Nu uitati sa amestecati din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.
Este gata atunci cand gemul racit, sta adunat (nu se intinde pe suprafata unei farfuriore).
Inainte sa-l puneti in borcane, scoateti frunzele de grusain.
Se pune fierbinte in borcane foarte curate, se pun capace si se lasa sa se raceasca in bucatarie. Borcanele bine racite se pun la pastrat in camara rece, intunecoasa si bine aerisita.
Se foloseste la micul dejun sau ca gustare, pentru umplut cornulete sau pentru prajituri cu gem, fursecuri sau rulade.
Pofta buna!
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaO prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!
Prajitura Alba ca zapadaAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii