Gem cu Dovleac si Struguri

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Gem cu Dovleac si Struguri

Ingrediente

  • 2 kg dovleac pentru placinta
  • 3 kg struguri negri
  • 1 kg zahar
  • 300 gr miez de nuca tocat
  • 2-3 bete de scortisoara
  • 6-8 cuisoare
  • 2-3 linguri de ulei
  • 6-8 frunze de grusain

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se pune la fiert cu betele de scortisoara, cuisoarele si uleiul.

Se spala bine strugurii si se aleg boabele de pe ciorchini.

Se pun intr-o oala cu capac, pe foc mic, ca sa se inmoaie si se trece sucul rezultat prin strecuratoare ca sa se separe pulpa de coji si seminte.

Dovleacul fiert se face piure si se amesteca cu pulpa strecurata a strugurilor si cu zaharul.

Se dau cateva clocote apoi se adauga miezul de nuca spalat bine si tocat nu prea marunt si frunzele de grusain.

Se fierbe pana cand scade bine. Nu uitati sa amestecati din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.

Este gata atunci cand gemul racit, sta adunat (nu se intinde pe suprafata unei farfuriore).

Inainte sa-l puneti in borcane, scoateti frunzele de grusain.

Se pune fierbinte in borcane foarte curate, se pun capace si se lasa sa se raceasca in bucatarie. Borcanele bine racite se pun la pastrat in camara rece, intunecoasa si bine aerisita.


Se foloseste la micul dejun sau ca gustare, pentru umplut cornulete sau pentru prajituri cu gem, fursecuri sau rulade.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Ajvar- Pasta de Ardei Iute
2
Sosuri

Ajvar- Pasta de Ardei Iute

Ajvar- Pasta de Ardei Iute
Placinta Armaneasca
3
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
4
Dulciuri

Remo

Remo
Parteneri
Prajitura Alba ca zapada
Bucataras.RO

Prajitura Alba ca zapada

O prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!

Prajitura Alba ca zapada
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia