Fasole pastai cu rosii, la borcan

Portii
6
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Fasole pastai cu rosii, la borcan

Ingrediente

  • 2,5 kg fasole pastai (eu am avut galbena rotunda)
  • 500 g ceapa
  • 1 kg rosii mai moi
  • 500 g ardei gras galben
  • sare
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • cateva fire de telina
  • 1/2 lgt. rasa salicil

Mod de preparare

Se curata tecile de fasole de varfuri si se rup in doua sau trei (depinde cat e de lunga pastaia). Se spala bine in 2-3 ape.

Ceapa se curata si se taie cubulete. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Ardeii se spala, se scot semintele si se taie cubulete.

Intr-o oala incapatoare, se pune jumatate din cantitatea de fasole, se adauga jumatate din ceapa, ardei si rosii, si se repeta operatiunea cu restul de ingrediente ramase.

Se adauga apa aproape pana la acelasi nivel cu ingredientele si se da la foc tare pana incepe sa fiarba. Reducem focul si punem capacul sa fiarba incet.

Intre timp, amestecam din cand in cand cu o paleta usor prin rasturnare pentru a nu se zdrobi fasolea. Cand este fiarta pe jumatate fasolea, se adauga si sare atat cat sa fie putin mai mult sarata decat in mod obisnuit.

Timpul de fierbere difera de la un tip de fasole la altul. Fasolea pe care am avut-o eu se fierbe mai greu. A durat in jur de 2 ore jumate.

Cand fasolea este fiarta, stingem focul si adaugam patrunjelul si telina tocate marunt. Amestecam usor. Dupa ce s-a mai racit, asezam in borcane fasolea si umplem borcanele cu apa in care a fiert. Se da la dust (din momentul in care fierbe apa cca o ora). Se lasa borcanele in apa pana a doua zi dupa care se eticheteaza si se aseaza in camara.

Pentru conservare am folosit 1/2 lgt rasa de salicil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Tocana de toamna

Tocana de toamna

Tocana de toamna
Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Eclere
4
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura cu Blat de Bezea
5
Dulciuri

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Parteneri
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Culinar.RO

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia