Se curata tecile de fasole de varfuri si se rup in doua sau trei (depinde cat e de lunga pastaia). Se spala bine in 2-3 ape.
Ceapa se curata si se taie cubulete. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Ardeii se spala, se scot semintele si se taie cubulete.
Intr-o oala incapatoare, se pune jumatate din cantitatea de fasole, se adauga jumatate din ceapa, ardei si rosii, si se repeta operatiunea cu restul de ingrediente ramase.
Se adauga apa aproape pana la acelasi nivel cu ingredientele si se da la foc tare pana incepe sa fiarba. Reducem focul si punem capacul sa fiarba incet.
Intre timp, amestecam din cand in cand cu o paleta usor prin rasturnare pentru a nu se zdrobi fasolea. Cand este fiarta pe jumatate fasolea, se adauga si sare atat cat sa fie putin mai mult sarata decat in mod obisnuit.
Timpul de fierbere difera de la un tip de fasole la altul. Fasolea pe care am avut-o eu se fierbe mai greu. A durat in jur de 2 ore jumate.
Cand fasolea este fiarta, stingem focul si adaugam patrunjelul si telina tocate marunt. Amestecam usor. Dupa ce s-a mai racit, asezam in borcane fasolea si umplem borcanele cu apa in care a fiert. Se da la dust (din momentul in care fierbe apa cca o ora). Se lasa borcanele in apa pana a doua zi dupa care se eticheteaza si se aseaza in camara.
Pentru conservare am folosit 1/2 lgt rasa de salicil.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii