Fasole pastai cu rosii, la borcan

Portii
6
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Fasole pastai cu rosii, la borcan

Ingrediente

  • 2,5 kg fasole pastai (eu am avut galbena rotunda)
  • 500 g ceapa
  • 1 kg rosii mai moi
  • 500 g ardei gras galben
  • sare
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • cateva fire de telina
  • 1/2 lgt. rasa salicil

Mod de preparare

Se curata tecile de fasole de varfuri si se rup in doua sau trei (depinde cat e de lunga pastaia). Se spala bine in 2-3 ape.

Ceapa se curata si se taie cubulete. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Ardeii se spala, se scot semintele si se taie cubulete.

Intr-o oala incapatoare, se pune jumatate din cantitatea de fasole, se adauga jumatate din ceapa, ardei si rosii, si se repeta operatiunea cu restul de ingrediente ramase.

Se adauga apa aproape pana la acelasi nivel cu ingredientele si se da la foc tare pana incepe sa fiarba. Reducem focul si punem capacul sa fiarba incet.

Intre timp, amestecam din cand in cand cu o paleta usor prin rasturnare pentru a nu se zdrobi fasolea. Cand este fiarta pe jumatate fasolea, se adauga si sare atat cat sa fie putin mai mult sarata decat in mod obisnuit.

Timpul de fierbere difera de la un tip de fasole la altul. Fasolea pe care am avut-o eu se fierbe mai greu. A durat in jur de 2 ore jumate.

Cand fasolea este fiarta, stingem focul si adaugam patrunjelul si telina tocate marunt. Amestecam usor. Dupa ce s-a mai racit, asezam in borcane fasolea si umplem borcanele cu apa in care a fiert. Se da la dust (din momentul in care fierbe apa cca o ora). Se lasa borcanele in apa pana a doua zi dupa care se eticheteaza si se aseaza in camara.

Pentru conservare am folosit 1/2 lgt rasa de salicil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia