Fasole pastai cu rosii, la borcan

Portii
6
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Fasole pastai cu rosii, la borcan

Ingrediente

  • 2,5 kg fasole pastai (eu am avut galbena rotunda)
  • 500 g ceapa
  • 1 kg rosii mai moi
  • 500 g ardei gras galben
  • sare
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • cateva fire de telina
  • 1/2 lgt. rasa salicil

Mod de preparare

Se curata tecile de fasole de varfuri si se rup in doua sau trei (depinde cat e de lunga pastaia). Se spala bine in 2-3 ape.

Ceapa se curata si se taie cubulete. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Ardeii se spala, se scot semintele si se taie cubulete.

Intr-o oala incapatoare, se pune jumatate din cantitatea de fasole, se adauga jumatate din ceapa, ardei si rosii, si se repeta operatiunea cu restul de ingrediente ramase.

Se adauga apa aproape pana la acelasi nivel cu ingredientele si se da la foc tare pana incepe sa fiarba. Reducem focul si punem capacul sa fiarba incet.

Intre timp, amestecam din cand in cand cu o paleta usor prin rasturnare pentru a nu se zdrobi fasolea. Cand este fiarta pe jumatate fasolea, se adauga si sare atat cat sa fie putin mai mult sarata decat in mod obisnuit.

Timpul de fierbere difera de la un tip de fasole la altul. Fasolea pe care am avut-o eu se fierbe mai greu. A durat in jur de 2 ore jumate.

Cand fasolea este fiarta, stingem focul si adaugam patrunjelul si telina tocate marunt. Amestecam usor. Dupa ce s-a mai racit, asezam in borcane fasolea si umplem borcanele cu apa in care a fiert. Se da la dust (din momentul in care fierbe apa cca o ora). Se lasa borcanele in apa pana a doua zi dupa care se eticheteaza si se aseaza in camara.

Pentru conservare am folosit 1/2 lgt rasa de salicil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata
Bucataras.RO

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Sper ca mai puteti suporta o prajitura cu visine. Nu de alta, dar trebuie sa fac curatenie in congelator. Glumesc desigur,...

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia