Petalele trebuie desprinse cu grija. Prindem in palma tot trandafirul si cu cealalta mana, vom scoate sepalele verzi ale florii si de asemeni si staminele din interiorul florii. Cu o foarfeca vom taia partea alba a petalelor. Punem apoi petalele pe o hartie alba pentru a separa mai usor, daca a mai ramas ceva.
Petalele se pun intr-un bol si stoarcem lamaia peste. Frecam petalele pana cand isi lasa zeama roz.
Apa si zaharul se pun la fiert si se lasa pana cand obtinem un sirop legat. Punem si petalele si lasam sa fiarba pana cand dulceata se leaga bine.
Intre timp, mai adunam de pe dulceata spuma formata deasupra. Punem dulceata in borcanele sterilizate si le inchidem.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii