Petalele trebuie desprinse cu grija. Prindem in palma tot trandafirul si cu cealalta mana, vom scoate sepalele verzi ale florii si de asemeni si staminele din interiorul florii. Cu o foarfeca vom taia partea alba a petalelor. Punem apoi petalele pe o hartie alba pentru a separa mai usor, daca a mai ramas ceva.
Petalele se pun intr-un bol si stoarcem lamaia peste. Frecam petalele pana cand isi lasa zeama roz.
Apa si zaharul se pun la fiert si se lasa pana cand obtinem un sirop legat. Punem si petalele si lasam sa fiarba pana cand dulceata se leaga bine.
Intre timp, mai adunam de pe dulceata spuma formata deasupra. Punem dulceata in borcanele sterilizate si le inchidem.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii