Petalele trebuie desprinse cu grija. Prindem in palma tot trandafirul si cu cealalta mana, vom scoate sepalele verzi ale florii si de asemeni si staminele din interiorul florii. Cu o foarfeca vom taia partea alba a petalelor. Punem apoi petalele pe o hartie alba pentru a separa mai usor, daca a mai ramas ceva.
Petalele se pun intr-un bol si stoarcem lamaia peste. Frecam petalele pana cand isi lasa zeama roz.
Apa si zaharul se pun la fiert si se lasa pana cand obtinem un sirop legat. Punem si petalele si lasam sa fiarba pana cand dulceata se leaga bine.
Intre timp, mai adunam de pe dulceata spuma formata deasupra. Punem dulceata in borcanele sterilizate si le inchidem.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii