Se aleg boabe mari de struguri, dupa care se curata de pielita si de simburi. Se pun intr-un tifon sa se scurga.
Se pune zaharul la fiert, iar la primele clocote se pune o lingura de zeama de lamaie. Se leaga, se stinge focul pentru a se linisti clocotele si se pun strugurii.
Se lasa cateva minute, apoi se continua fierberea. Se pune restul de lamiie si cind este aproape gata, se pune vanilia.
Se incearca si cand siropul sta bob, dulceata este suficient de legata. Se ia spuma si se lasa la racit.
Se toarna in borcane care se inchid etans.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii