Gogonelele se spala si se lasa la scurs (eu le-am sters cu un servet).
Taiate felii late, cat grosimea degetului mare de la mana, se amesteca bine cu sarea de lamaie, intr-un vas mai mare si se lasa pana a doua zi, apoi se storc bine intre palme(prin presare puternica), iar zeama se arunca.
Se face un sirop din apa si zahar :se pune apa la fiert, cand da in clocot se adauga zaharul si se reduce focul, amestecand continuu, pana se topeste tot zaharul, apoi se da focul mare
Cand siropul este pe jumatate facut se adauga gogonelele stoarse si se lasa la fiert (nu uitati ca focul sa fie mare) pana ce este legat (se face proba)
Va recomand sa folositi un vas mai mare si mai inalt deoarece, in timpul fierberii, se formeaza destul de multa spuma care trebuie adunata si aruncata.
La sfarsit se adauga vanilia si scortisoara.
Fierbinte se pun in borcanele spalate, sterilizate, uscate si se lasa intre paturi (dunst uscat) pana a doua zi cand trebuie sa fie usor intarita la suprafata, ca o pojghita.
Se leaga (capseaza) si se pun in camara.
Serviti-va musafirii si vor fi convinsi ca au in farfurie o veritabila dulceata de smochine ca aspect si gust.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...
Coaste de porc cu cartofi noiCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii