Se spala betele de rubarba, se taie in bucati de 1,5 cm lungime, se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi se lasa deoparte.
Se iau capsunile, se spala, se curata de codite, se taie in jumatati sau in patru, depinde de marimea lor, se amesteca apoi cu restul de zahar ramas si se lasa asa circa 2 ore, sau pana isi lasa ele sucul... aici eu am intervenit putin pentru ca am cam fost in criza de timp... Am zdrobit capsunile cu zdrobitorul de cartofi...
Dupa ce aveti capsunile cu sucul lor format, se amesteca cele doua, se pun in tingirea de dulceata si se dau la foc mare pana se topeste zaharul... apoi se lasa focul slab si se amesteca din cand in cand in fructe...
Cand se formeaza spuma deasupra, se scoate cu o lingura. Cand s-a ingrosat, dulceata este gata. Procesul de fierbere cred ca este cam jumatate de ora, nu stiu exact, ca nu m-am uitat la ceas, dar se face rapid.
Se pune dulceata in borcane, se capseaza si se invelesc apoi in prosoape si se pun in baia de apa, se mai fierb asa 10 minute. Eu am sarit peste faza asta pentru ca am fiert dulceata ceva mai mult decat spune in reteta si am pus salicilat deasupra. Asa a fost mai comod pentru mine si mai rapid.
Fetelor, sincer nu o sa va para rau daca faceti dulceata asta.
Am zis ca tai lemne cu cutitul atunci cand am curatat la gutui. Am pus o gramada de zahar peste ele si tot acrisoara a iesit...
Tarta cu gutuiDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii