Dulceata de Prune (Szilva Lekvar)

Complexitate
redusa
Dulceata de Prune (Szilva Lekvar)

Ingrediente

  • 2 kg prune bistrite
  • 2 kg zahar
  • 1 lingura salicil (sau praf conservant)

Mod de preparare

Prunele le spalam si desamburim, apoi le dam prin masina de tocat (eu le-am macinat cu robotul de bucatarie). Intr-o cratita (labose) punem prunele macinate la fiert. Cratita nu o punem direct pe flacara ci pe o plita.

Lasam la fiert circa 5 ore pana scade mai mult de jumate (asta daca vrem sa obtinem o dulceata mai tare care poate fi folosita la diverse umpluturi ca de exemplu la hajose, cornulete, taste, ... , etc) amestecand mereu sa nu se prinda.

Adaugam 2 kg zahar si amestecand mereu lasam sa mai fiarba impreuna cu zaharul circa 1 ora.

Adaugam la sfarsit si 1 lingura de salicil. Se pune dulceata in borcane, se capseaza si se pun la dust uscat (in paturi) pana a doua zi. Astfel obtinem delicioasa dulceata de prune.
Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici