Se spala, se curata se decojesc piersicile, apoi se taie feliute. Se pun in tingirea de dulceata fara apa pentru ca ele lasa mult lichid, se amesteca pe foc mic pana scade apa pe care o lasa fructele.
Se adauga apoi zaharul, zeama de lamaie si se fierbe pentru 15-20 de minute. Se lasa apoi la racit, acoperit cu un capac pana a doua zi. Se da din nou la fiert pentru alte 15 minute, se lasa din nou la racit si in a treia zi se da din nou la foc ptr inca 5-10 minute.
Se pune salicilat sau o pastila de aspirina pisata, se amesteca bine dupa care se aseaza in borcane. Se pun capacele si se aseaza pe o suprafata plana cu gura in jos pana la racirea completa. Se aseaza in camara apoi.
Se consuma pe paine prajita cu unt, la gris cu lapte sau orez fiert in lapte, la tarte cu fructe etc.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraChiar inainte sa inceapa postul, am primit o bucata de carne de oaie. Eu nu mananc deloc, ai mei o data, de doua ori pe an sa...
Carne de oaie cu legume la cuptorNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii