Dulceata de Piersici

Complexitate
redusa
Dulceata de Piersici

Ingrediente

  • 3 kg piersici mai tari
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 5-6 lamai (sau esenta)

Mod de preparare

Se spala, se curata se decojesc piersicile, apoi se taie feliute. Se pun in tingirea de dulceata fara apa pentru ca ele lasa mult lichid, se amesteca pe foc mic pana scade apa pe care o lasa fructele.

Se adauga apoi zaharul, zeama de lamaie si se fierbe pentru 15-20 de minute. Se lasa apoi la racit, acoperit cu un capac pana a doua zi. Se da din nou la fiert pentru alte 15 minute, se lasa din nou la racit si in a treia zi se da din nou la foc ptr inca 5-10 minute.

Se pune salicilat sau o pastila de aspirina pisata, se amesteca bine dupa care se aseaza in borcane. Se pun capacele si se aseaza pe o suprafata plana cu gura in jos pana la racirea completa. Se aseaza in camara apoi.

Se consuma pe paine prajita cu unt, la gris cu lapte sau orez fiert in lapte, la tarte cu fructe etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Salata de legume pentru iarna
3
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
5
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac